Política

Cremen un contenidor a Gràcia

L’incident s’ha produït després de la desconvocatòria de la manifestació dels CDR

El col·lectiu jutja l’Estat en un judici simbòlic i crema un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI

Un grup de persones ha cremat aquest divendres a la nit un contenidor al carrer Gran de Gràcia de Barcelona.

Els incidents s’han produït cap a les deu de la nit, quan ja s’havia desconvocat la manifestació dels Comitès de Defensa de la República (CDR) a la capital catalana amb motiu de la Diada.

La mobilització ha arrencat aquest vespre al passeig Lluís Companys i ha transcorregut pel carrer Trafalgar i fins a l’encreuament de la ronda de Sant Pere i el carrer Girona. Allà han fet un judici simbòlic a l’Estat espanyol i han cremat un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI i diverses caixes amb el nom d’institucions espanyoles, com la Guàrdia Civil i el Congrés dels Diputats, i d’empreses cotitzades com el Banc Sabadell i Inditex.

A continuació els manifestants han marxat cap a la plaça Urquinaona i després han enfilat el passeig de Gràcia amunt. Els manifestants, que no han mantingut les distàncies de seguretat a causa de la gran quantitat de gent, sí que han dut la mascareta posada. Un helicòpter dels Mossos ha sobrevolat la manifestació i la crema de les institucions de l’Estat, mentre que furgons policials han supervisat la concentració.

A l’alçada de l’avinguda Diagonal, alguns manifestants han mogut contenidors d’escombraries i els han fet servir per tallar el trànsit.

Cap a les 10 del vespre, un grup de manifestants ha cremat un contenidor que ha provocat una gran columna de fum negre i que han apagat els Bombers. Alguns veïns han increpat els manifestants que movien els contenidors i d’altres els han llençat aigua des del balcó.

Cap a les 10 del vespre els manifestants ja no superaven la cinquantena i s’han dispersat poc minuts després de la crema del contenidor.

Prèviament, a les 9 del vespre, el CDR de Barcelona ha comunicat a les xarxes socials que donava l’acció per desconvocada després “d’assenyalar els enemics de la independència de Catalunya” i “cremar-los a la foguera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia