Política

Biden: “Estats Units ha tornat”

El president electe presenta els noms claus del seu futur gabinet i assegura que és un equip que reflecteix que el país està “preparat per liderar el món”

El demòcrata ratifica el seu compromís de lluitar contra el canvi climàtic amb l’elecció de John Kerry com a enviat especial

El president electe dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha assegurat aquest dimarts que el seu país “ha tornat” i està “preparat per liderar el món”.

Així ho ha dit en una compareixença davant la premsa per presentar les figures clau del seu futur gabinet, entre les quals hi ha Antony Blinken com a secretari d’Estat i Alejandro Mayorkas –d’origen cubà- com a cap del departament de Seguretat Nacional (DHS, en anglès), després que el seu triomf a les eleccions del passat 3 de novembre ha estat certificat avui per l’agència federal Administració General de Serveis (GSA, en anglès), cosa que aplana el camí per a la transició de govern.

“És un equipi que reflecteix el fet que Estats Units ha tornat i està preparat per liderar el món, no per retirar-se’n. Preparat per enfrontar-se als nostres adversaris, no per rebutjar els nostres aliats. I preparat per defensar els nostres valors”, ha sentenciat Biden.

Pel líder demòcrata, el seu equip reuneix “experiència i lideratge” i ha anticipat que donarà exemple.

“Tindrem a la primera dona al capdavant de la comunitat d’intel·ligència, al primer llatí i immigrant en dirigir el departament de Seguretat Nacional i a una diplomàtica innovadora a les Nacions Unides”, ha destacat.

S’ha referit així a Avril Haines, de 51 anys, a la qual ha triat com a directora d’Intel·ligència Nacional i que es convertirà, si és confirmada pel Senat, en la primera dona que dirigeix aquesta entitat, i a la veterana diplomàtica Linda Thomas-Greenfield, designada com a ambaixadora dels EUA a l’ONU.

Pel que fa a Mayorkas, que al capdavant del DHS estarà al càrrec d’àrees com la seguretat fronterera i la immigració, ha confiat que jugui un “paper fonamental” en la reparació del “sistema de migració trencat” que tenen els Estats Units.

“Estic orgullós que per primera vegada Seguretat Nacional recaigui en un immigrant, un llatí, que sap que som una nació de lleis i valors”, ha afegit.

També s’ha mostrat convençut que Blinken “reconstruirà la moral i la confiança del departament d’Estat”.

El president electe ha ratificat el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i ha avisat que en aquest àmbit ningú hauria de “subestimar ni per un minut” la seva determinació.

En aquest sentit, ha celebrat que el país tindrà “un líder climàtic a temps complet” amb el nomenament de l’exsecretari d’Estat John Kerry com a enviat presidencial per al Clima.

Biden també ha volgut posar en valor l’elecció de Jake Sullivan com a assessor de Seguretat Nacional. Ha remarcat que ell entén la seva visió que “la seguretat econòmica és la seguretat nacional”.

“Espero que aquests nominats rebin aviat una audiència”, per part del Senat.

Biden s’ha declarat complagut d’haver rebut la confirmació de la seva victòria per la GSA per poder “dur a terme una transició de poder pacífica i sense problemes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona