Política

Serret substitueix Solé a la llista d’ERC per Lleida després de la inhabilitació del TSJC

Els republicans denuncien les “interferències” de la justícia cap el procés electoral i la candidatura

La delegada del Govern davant la UE i exconsellera, Meritxell Serret, serà la número dos d’ERC per Lleida a les eleccions al Parlament.

Després de la inhabilitació del conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, per part del TSJC, ERC ha substituït així el número dos de la candidatura.

En un comunicat, els republicans han denunciat les “interferències” de la justícia espanyola cap al procés electoral i la candidatura.

“La repressió no ens atura ni ens bloqueja, al contrari, ens referma en el compromís de lluita per la República Catalana encara més”, han subratllat. ERC ha denunciat que l’Estat vulgui utilitzar la “repressió” per apartar una generació sencera de dirigents “que han portat més lluny el país en la independència”.

“Serret és qui millor pot representar els valors republicans però també al propi Bernat Solé. Els dos han estat i son membres del Govern de la Generalitat, responsables de l’àmbit internacional i represaliats en aquesta causa general de l’estat contra l’independentisme”, han defensat per fer el relleu.

Meritxell Serret va néixer el 19 de juny de 1975 a Vallfogona de Balaguer, Lleida. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i també ha fet un postgrau en Direcció General d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya.

Entre 2016 i 2017 va ser consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Va ser destituïda del càrrec pel govern espanyol amb l’aplicació de l’article 155 i es va veure obligada a exiliar-se a Bèlgica. Des del mes de juny de 2018 és la Delegada del Govern de Catalunya a Brussel·les.

Serret va encapçalar la llista d’Esquerra Republicana a la demarcació de Lleida a les darreres eleccions al Parlament amb Bernat Solé com a número dos.

Així doncs, la llista d’ERC a Lleida estarà formada per Marta Vilalta i Torres, Meritxell Serret i Aleu, Jordina Freixanet i Pardo, Antoni Flores i Ardiaca, Engelbert Montalà i Pla, Montserrat Fornells i Solé, Neus Ramonet i Sucarrat, Sara Alarcon i Postils, Francesc Pena i Mestre, Hug de la Rosa i Ruperto, Maria Elisa Farré i Torra, Sara Domenjó i Carull, Mercè Rubió i Carré, Josep Esquerda i Aldom i Miquel Pueyo i Paris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona