Política

Els demòcrates enviaran dilluns al Senat els càrrecs del nou ‘impeachment’ a Trump

Aquest tràmit marca l’inici formal del procés polític a l’expresident, que podria començar dimarts

Els republicans proposen endarrerir l’inici del judici fins al febrer

El líder de la majoria demòcrata al Senat dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Chuck Schumer, ha anunciat aquest divendres que la presidenta de la Cambra de Representants, la també demòcrata Nancy Pelosi, enviarà el proper dilluns al Senat l’article d’enjudiciament polític (impeachment) a Donald Trump. Amb aquest tràmit començarà formalment el procés a l’expresident nord-americà per la seva responsabilitat en els fets del Capitoli.

“Hi haurà un judici al Senat i votarem sobre si condemnar a l’expresident. He parlat amb la presidenta Pelosi i m’ha informat que l’article serà lliurat dilluns al Senat”, ha explicat Schumer en un discurs al plenari de la cambra baixa.

Trump és el primer president en la història del país que se sotmet a dos judicis polítics. En aquesta ocasió se l’acusa d’“incitar a la insurrecció” durant l’assalt al Capitoli que una multitud de seguidors seus va protagonitzar el passat 6 de gener, i que va deixar cinc morts.

Tot i que el procés ja no podrà resultar en la destitució de Trump, ja que va abandonar dimecres la Casa Blanca, els demòcrates confien que resulti en la inhabilitació de l’expresident per ocupar futurs càrrecs polítics.

El segon impeachment trial a Trump podria començar el proper dimarts, l’endemà del lliurament del càrrec contra ell per “incitació a la insurrecció”, a no ser que demòcrates i republicans arribin a un acord per modificar aquest calendari. Segons el reglament del Senat, qualsevol judici polític ha de començar a la una del migdia hora local del dia següent que la Cambra de Representants envia al Senat el càrrec en qüestió, conegut com l’article de l’impeachment, però existeix una certa flexibilitat per adaptar el calendari si hi ha acord.

El líder de la minoria republicana del Senat, Mitch McConnell, va proposar ahir endarrerir el procés fins al febrer per donar temps a Trump per preparar la seva defensa.

Avui, Schumer s’ha limitat a dir que ha parlat amb el líder republicà “sobre el calendari i la duració del judici”, però no ha donat més detalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia