Política

Mantindran les dades per al lliurament de vacunes

El president del Consell Europeu, Charles Michel, va assegurar ahir que els laboratoris mantindran el calendari inicial de lliuraments de vacunes a la UE a partir del 25 de gener, després que Brussel·les intervingués perquè es respectessin els contractes. “Farem que es respectin els contractes que han estat validats per les farmacèutiques i ens comprometem a fer que hi hagi transparència utilitzant tots els mitjans jurídics dels quals disposem”, va dir Michel. A més, va insistir que des de Brussel·les han hagut de “batallar i donar un cop de puny sobre la taula”, per demanar claredat sobre les raons per les quals s’han anunciat retards. I han demanat a les empreses que parlin amb transparència de les raons per les quals a vegades han pogut tenir dificultats en la cadena de producció.

“Quan s’han anunciat retards, per exemple en el cas de Pfizer, actuem amb fermesa, vam donar un cop sobre la taula i finalment els retards de diverses setmanes s’han reduït a alentiments en el lliurament”, hi va afegir.

Michel va indicar que ha sol·licitat a l’Agència Europea del Medicament que es pronunciï amb claredat i amb arguments científics sobre el nombre de dosis disponibles per flascó, que segons Pfizer es limita a cinc encara que les autoritats sanitàries consideren que n’hi ha sis, la qual cosa ha permès equilibrar el retard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia