Política

Els comuns volen una ‘renda Covid’

Reclamen al govern que s’endeuti per ajudar els afectats per la crisi sanitària

Els comuns proposen la creació d’una renda Covid per complementar la prestació que reben els treballadors afectats per la crisi sanitària que bé estan en ERTO o que cobren la renda mínima garantida, per arribar el salari mínim interprofessional (SMI). Per això demanen que el govern s’endeuti per 5.000 milions d’euros.

La cap de llista del partit, Jéssica Albiach, diu que la renda Covid és una mesura que permetria evitar que moltes d’aquestes persones “corrin el risc” de caure en l’exclusió social en sectors que s’han vist molt tocats per la pandèmia, com ara el de l’hostaleria, on molts treballadors estan angoixats perquè no arriben a final de mes. “Hem vist com s’ha donat suport a empreses o autònoms. Ara també cal ajudar els treballadors”, va dir Jéssica Albiach ahir en un acte de partit a Girona. La formació ha recollit la proposta després de parlar amb els agents socials i considera que el govern “té marge” d’endeutament. En concret, han assenyalat que es pot passar del 0,8% actual a un 2,2%, ja que l’executiu estatal ho permet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia