Política

El consell polític de la CUP esmena Sabater i la idea d’entrar al futur govern

Els documents també critiquen el personalisme, el funcionament i l’opacitat del comitè de la campanya

Reguant diu que assumiran els canvis proposats

Tot i tenir un suport del 76% dels vots de la militància de la CUP perquè encapçalés la llista en les eleccions després de validar l’acord amb Guanyem, la cap de llista Dolors Sabater, que és d’aquesta darrera formació, va veure com el consell polític de la formació anticapitalista va esmenar dissabte part del full de ruta preparat per als comicis. L’esmena més important, i que avançava Nació Digital, és la que va impulsar l’assemblea de Monistrol, que en un document critica el relat de la candidata quan afirma que la coalició està preparada per entrar en un govern, ho qualifica d’“irresponsable i perillós” i fa una crida a desmarcar-se’n “frontalment”. Sabater havia defensat públicament que estaven preparats per entrar a l’executiu si es posaven d’acord en el “què” i no en el “qui”, i descartava qualsevol pacte que inclogués el PSC.

Un altre dels documents aprovats, en aquest cas impulsat per l’assemblea de Valls, lamenta el “personalisme” de Sabater en la campanya i demana un canvi d’estratègia comunicativa, mentre que un tercer punt crític, procedent d’una resolució d’un nucli de Gràcia, posa sobre la taula les condicions “anòmales” que han envoltat la formació de la candidatura, així com “l’opacitat de la constitució i el funcionament del comitè de campanya”.

La número tres de la CUP en les properes eleccions catalanes, Eulàlia Reguant, va confirmar ahir en roda de premsa la decisió del consell polític de la formació d’“esmenar alguns aspectes de la campanya”, tot i que no va entrar en detalls sobre el contingut dels documents. Això sí, va reconèixer que faran canvis per adequar la campanya a allò que són, deia. “Per a nosaltres és un orgull que la militància decideixi, perquè som desacomplexadament assemblearis”, reivindicava. I hi afegia: “Aquest és un principi irrenunciable de la nostra manera d’entendre la política i de construir propostes.” La voluntat dels anticapitalistes és construir una “proposta alternativa a les polítiques que el govern ha dut a terme en els últims anys”.

Crítica als fons europeus amb ajudes a l’Ibex-35

La formació anticapitalista també va censurar que els fons europeus Next Generation per la pandèmia “serviran per rescatar bàsicament les grans empreses de l’Ibex-35”, segons va dir Reguant, per la complexitat de les condicions per accedir-hi. La CUP creu que la Comissió Europea imposarà una retallada de les pensions i una reforma laboral a canvi de les ajudes, i pensen oposar-s’hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia