Política

L’Audiència de Barcelona absol un activista, però no Serena

La fiscal, que demanava vuit anys per a cadascun per una protesta, retira l’acusació al primer

El jove republicà rep el suport de Junqueras, la fiscal li manté la petició de presó i la Generalitat tampoc retira la seva, de sis mesos

L’Audiència de Barcelona va viure ahir un fet insòlit. La secció sisena va absoldre in voce un jove activista, Alejandro Luther, per a qui la fiscalia demanava vuit anys de presó per haver protagonitzat uns presumptes desordres públics el 21 de febrer del 2019 a Barcelona durant la vaga general convocada per la Intersindical CSC com a protesta per l’inici del judici al Suprem contra els independentistes catalans. Luther va declarar que va participar en la manifestació i va marxar. Sense cap agent que l’identifiqués ni imatges, la fiscal va retirar l’acusació i el tribunal el va absoldre a la mateixa sala de vistes.

No va passar el mateix amb Pol Serena, militant de Jovent Republicà, que a les portes del Palau de Justícia va rebre el suport del president d’ERC, Oriol Junqueras, a més de diputats d’ERC, de Junts i la CUP. La fiscal va mantenir la petició de vuit anys de presó per a ell pels delictes de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat amb lesions lleus a dos agents dels Mossos. Sorprenentment per a tothom, la Generalitat tampoc va retirar la seva acusació a Serena, tot i que molt menor: sis mesos de presó i que indemnitzi cadascun dels agents amb 113 euros per haver llançat una ampolla de plàstic i haver ferit lleument un agent a la cuixa i un altre al braç, sense que requerissin baixa mèdica.

En l’escrit d’acusació, també es relata que els manifestants van ocupar les vies i van provocar el retard de 27 trens. Ahir, però, no es va personar cap representant d’Adif per reclamar pels danys a la companyia.

“Com a defensa”

Serena va explicar al tribunal que amb companys de Mataró va anar a la manifestació per queixar-se del que “estaven fent als polítics independentistes”. Quan van arribar a la plaça de Catalunya, “la massa va entrar a l’estació de tren”, i un cordó de la policia catalana els impedia entrar a les vies. Va assegurar que els agents van fer tres càrregues. “Volíem sortir de l’estació i com a defensa vaig agafar una ampolla buida d’aigua i la vaig llançar. No volia fer mal a ningú”, va admetre el jove activista. Va repetir l’acció novament. “S’ha d’entendre el context i aquest cop la vaig llançar a l’aire”, va matisar. El primer cop va tocar la cuixa esquerra d’un agent; el segon, l’avantbraç dret d’un altre. Un cop al carrer, va marxar cap a casa. “No em coneixia ningú ni liderava res”, va insistir Serena.

Pel que fa a les polèmiques imatges que els van identificar, l’instructor dels Mossos va admetre que a Serena –un dels agents el va identificar ahir a la sala– l’havien trobat en una protesta posterior contra Vox el 30 de març. Hi va afegir que guarden les imatges 30 dies, però més temps si hi ha incidents, per aclarir-los. Pel que fa a Luther, sostenia que el vigilaven d’“altres actuacions” i protestes, i que “anava amb un grup criminal”, acusació que no ha prosperat.

LA XIFRA

113
euros
per a cadascun dels dos mossos que van rebre el cop d’ampolla reclama la Generalitat a Serena, a més de presó.

LA FRASE

El cas de Pol Serena és una injustícia i una desproporció. Interior té casos anteriors heretats
Marta Vilalta
Portaveu d’ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona