Política

Turull critica que Sánchez defensi un diàleg “sense presses” perquè “la repressió va amb molta pressa”

Creu que sense Junts la taula “és coixa i més petita” però confia que s’acabi acceptant la seva delegació

El vicepresident de Junts Jordi Turull ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aposti per un diàleg “sense presses” i li ha recriminat que “la repressió va amb molta pressa”. Just l’endemà de la reunió de la taula de diàleg, Turull ha dit en una entrevista a TV3 que sense Junts la taula “és coixa i més petita” i ha explicat que li agradaria que s’hi representés “tot l’independentisme amb tota la seva diversitat”. L’ex-pres, indultat fa pocs mesos, ha confiat que s’acabarà arribant a un acord perquè Junts pugui ser a la taula, però ha dit que no tenen intenció de canviar la proposta, sinó que creu que “s’acabarà entenent” per què es proposen els noms.

Turull ha recriminat a Sánchez que “no tingui pressa” per resoldre el conflicte i li ha recordat que just aquesta setmana la fiscalia ha presentat recurs contra l’absolució de Tamara Carrasco, s’ha processat per terrorisme 13 CDR i han anat a declarar exmembres de la Mesa acusats de desobediència. “Al final passa que quan era mort el van combregar”, ha ironitzat, per afegir després que el govern espanyol “no té pressa” però que “si la política la fan les togues, no para”.

Durant l’entrevista Turull ha insistit que Junts no va assistir a la taula perquè “no els van voler” i ha remarcat que si s’ha de resoldre un conflicte polític ha de ser amb persones de les màximes responsabilitats polítiques.

El vicepresident de Junts està “convençut” que el veto ve del govern de l’Estat. En aquest sentit, ha criticat que el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, sigui “vàlid” per tancar un acord d’investidura amb l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, però ara no pugui negociar amb el govern espanyol.

El vicepresident de Junts, que havia de formar part de la delegació però no hi va acabar sent perquè no és conseller, ha volgut posar en valor que s’ha passat “tota la vida negociant” i ha dit que creia que podia aportar coses a la taula, però ha lamentat que “no se l’ha volgut”. A més, ha insistit que a ell no li feia “cap ni una il·lusió” fer-se una fotografia amb Sánchez.

El vicepresident de Junts s’ha mostrat crític amb com està funcionant la taula i ha retret que de moment el govern espanyol estiguin vetant temes a parlar-hi –com l’autodeterminació i l’amnistia- i persones a assistir-hi. “Això és l’estafa de l’estampeta”, ha resumit.

Turull ha dit que aquesta polèmica no tindrà com a conseqüència que Junts marxi del Govern i ha volgut separar les qüestions relacionades amb al gestió del dia a dia de les solucions plantejades per al conflicte nacional.

Diàleg de l’independentisme

Turull ha defensat que el que cal ara és un diàleg entre tot l’independentisme per “compactar” tot el front. Segons ha dit, episodis com el d’ahir amb la taula “no ajuden”, i ha apostat per enfortir la mobilització de la gent al carrer, que ha qualificat de “grans herois de la independència”. Turull ha dit que cal “enfortir els grans actius” i “minorar les febleses”, que creu que provenen majoritàriament d’institucions i partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia