Política

Petició de presó per un atac a independentistes

S’acusa tres ultres d’un delicte contra els drets fonamentals

Els movia un “profund menysteniment a les persones afins a l’independentisme català”, i aquesta va ser la causa per la qual van atacar un grup de persones a Balsareny pel simple fet de pensar d’una manera diferent a la seva. Aquest és el relat de fets que formula la fiscalia en el seu escrit d’acusació contra tres simpatitzants del partit d’ultradreta Democracia Nacional, que dijous de la setmana vinent afrontaran un judici en què es demana per a ells fins a sis anys de presó i multa. Estan acusats dels delictes contra els drets fonamentals i de lesions lleus.

Els acusats van prendre part el febrer del 2018 en una manifestació convocada per la plataforma Por España Me Atrevo al municipi Bagenc de Balsareny. El motiu de la concentració no era altre que fer costat a Raúl Macià, un company de militància dels ultres, condemnat per un delicte de tràfic de drogues. Macià és considerat un heroi entre els sectors més espanyolistes perquè va protagonitzar un incident al seu poble, Balsareny, quan es va enfilar al balcó de l’ajuntament per posar-hi la bandera espanyola.

La concentració d’aquell dia va acabar amb un grup de manifestants agredint ciutadans de Balsareny mentre els insultaven per la seva condició de catalans i independentistes. Els van llançar pedres i els van agredir amb les mans i a cops de pal.

Els tres acusats tenen antecedents penals, i només en un dels casos aquests antecedents ja han prescrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia