Política

La defensora atribueix les crítiques a les eleccions

La defensora del poble, María Luisa Cava de Llano, va tornar a justificar ahir el seu recurs davant del TC contra la llei d'acollida d'immigrants i va atribuir les crítiques que ha rebut de José Montilla al “partidisme, per la proximitat de les eleccions”. “El fet d'estar en època preelectoral i que les ferides de la sentència de l'Estatut encara estiguin obertes provoca que els ànims estiguin crispats”, va expressar Cava de Llano, que va lamentar les crides a la insubmissió del conseller Huguet: “Són paraules molt preocupants venint d'un representant públic. Alguns polítics estan molt nerviosos
i haurien de recuperar el seny”.

La defensora va subratllar la seva independència, que professa “com una religió”, va dir, tot i que fos antiga militant i exdiputada del PP. “I vaig ser escollida per unanimitat”, va recordar des de Santander, en un seminari sobre els 25 anys de lleis d'estrangeria a l'Estat.

Cava de Llano, de 62 anys, va argumentar el seu recurs a partir de l'article 3 de la Constitució, “que advoca per la cooficialitat de les llengües, sense cap preferència”. “Crec que aquest recurs [que fixa el català com a primera llengua d'acollida als immigrants] no és una idea boja que hagi tingut el Defensor del Poble”, va assenyalar Cava de Llano, que va afegir que “ningú” li ha d'explicar “què és” Catalunya i “com estimar-la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.