Política

Zelenski condemna el “silenci” d’Occident davant de les “atrocitats” de Rússia

El president d’Ucraïna assegura que les sancions “són insuficients” i reclama boicot a les exportacions russes

Lamenta la “impunitat” dels atacs russos i avisa que no els perdonaran mai

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha demanat aquest dilluns a la comunitat internacional “un boicot a les exportacions russes” i en especial a la compra de petroli i derivats del cru.

En un nou missatge de vídeo del mandatari ha remarcat que és necessari un nou paquet de sancions d’Occident per frenar la guerra que Rússia ha llançat fa 12 dies contra Ucraïna. “És necessari un boicot a les exportacions russes, la negativa a comprar petroli rus i productes petroliers”, ha assegurat. Ucraïna fa temps que demana no comprar petroli a Rússia, tot i que de moment ni els EUA ni laUE ni el Regne Unit han pres una decisió al respecte.

Unes hores abans, el president ucraïnès ha lamentat en un nou discurs televisat el “silenci” dels països occidentals davant de les “atrocitats” de l’exèrcit rus, que durant el cap de setmana ha continuat amb bombardejos contra objectius civils en diverses ciutats del país. En un discurs distribuït aquest diumenge a la nit i traduït per l’agència Ukrinform, Zelenski ha assegurat que Rússia actua “amb impunitat” perquè “no hi ha reacció” de la resta del món i les sancions imposades fins ara “són insuficients”. El líder ucraïnès ha reiterat la crida per imposar una zona d’exclusió aèria –opció que l’OTAN per ara descarta- i ha dit que, si no es fa això, almenys cal que es doni aviació a l’exèrcit ucraïnès per “protegir-se”.

“Si no ens doneu avions per protegir-nos, només podem arribar a una conclusió: ens volem morts lentament”, ha etzibat Zelenski, en un emotiu discurs on també ha apel·lat al “deure moral” de la comunitat internacional d’ajudar els ucraïnesos.

“No perdonarem els trets contra gent desarmada. La destrucció de les nostres infraestructures. Els centenars i centenars de víctimes. Els milers de patiments. I Déu no ho perdonarà. Ni avui, ni demà, ni mai”, ha afirmat el president ucraïnès.

Zelenski ha indicat que Ucraïna “perseguirà” els responsables dels atacs contra la seva població. “No hi haurà cap lloc tranquil, en aquesta terra, per a vosaltres. Excepte la tomba”, ha sentenciat.

Les paraules de Zelenski arriben després d’un nou dur cap de setmana, en què els diversos intents d’alto al foc per crear corredors humanitaris han fracassat. Les informacions difoses pels serveis d’emergència ucraïnesos apunten a atacs contra objectius de la població civil en diverses ciutats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid