Política

Wang i Lavrov consoliden amistat a Pequín

Pequín dona suport a les negociacions sobre Ucraïna

El ministre d’Exteriors xinès, Wang Yi, ha afirmat avui dimecres durant una reunió a la Xina amb el seu homòleg rus, Serguei Lavrov, que Pequín i Moscou tenen “una voluntat encara més forta” per a continuar desenvolupant les seves relacions, i va mostrar el seu suport a les negociacions per a refredar la guerra a Ucraïna.

“Les relacions entre la Xina i Rússia han resistit el test dels canvis en la situació internacional. Han mantingut la direcció correcta i han demostrat un ímpetu de desenvolupament tenaç. Totes dues parts tenen una voluntat encara més ferma per a desplegar les seves relacions i una confiança encara més ferma per a avançar en la seva cooperació en diversos àmbits”, ha dit Wang al final de la seva reunió amb Lavrov mantinguda a la província oriental xinesa d’Anhui.

“Fem costat a Rússia i a Ucraïna perquè continuïn les seves converses de pau malgrat les dificultats. Saludem els resultats positius aconseguits fins ara en les negociacions i esperem que la situació sobre el terreny es relaxi al més aviat possible”, ha agregat Wang, citat per la cancelleria xinesa.

Segons el ministre xinès, “a llarg termini hem d’aprendre les lliçons que ens deixi la crisi d’Ucraïna. S’ha de respondre a les legítimes preocupacions de seguretat de totes les parts i construir un mecanisme efectiu, equilibrat i sostenible per a l’arquitectura de seguretat a Europa mitjançant el diàleg i la negociació. És la via per a una estabilitat a llarg termini”, ha afirmat.

Sobre aquest tema, Lavrov ha indicat que “Rússia té el compromís de refredar les tensions” i que el seu país “continuarà mantenint converses de pau i comunicació amb la comunitat internacional”.

Lavrov també sosté que Rússia busca que la seva relació amb la Xina es mantingui estable i que tots dos països avancin junts “cap a un ordre mundial multipolar”, en la línia dels acords entre els presidents dels dos països, Vladímir Putin i Xi Jinping.

Tots dos mandataris ja van tancar files el passat dia 4 de febrer en una reunió celebrada a Pequín en la qual es van comprometre a afrontar junts el que consideraven “amenaces a la seguretat”.

Segons la Xina, la seva relació amb Rússia està basada en “la no confrontació i “no es tracta d’una aliança” ni “tampoc apunta a tercers països”.

Sobre la guerra a Ucraïna, la Xina ha mantingut una postura ambigua des de la qual ha demanat que es respecti la integritat territorial de tots els països, inclosa Ucraïna, i en la qual ha evitat usar la paraula “invasió” per a referir-se a l’ofensiva russa, al mateix temps que ha reiterat la seva oposició a les sancions contra el país eurasiàtic.

Recentment, alguns països europeus com França van demanar que la Xina expressés de manera explícita una condemna a la invasió russa a Ucraïna i que fes valer el seu pes diplomàtic per a posar fi al conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona