Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Ucraïna envia 45 autobusos per l’evacuació de Mariúpol

És una de les ciutats més castigades per les tropes russes

Denuncien l’atac a un edifici de la Creu Roja

Unes 5.000 persones haurien mort de des l’inici del setge

El govern ucraïnès ha informat avui de l’enviament de 45 autobusos per a l’evacuació de Mariúpol després de rebre la confirmació del Comitè Internacional de la Creu Roja que Rússia manté la disposició a permetre un corredor humanitari. “Aquesta nit hem rebut un missatge del Comitè Internacional de la Creu Roja que Rússia confirma la seva disposició a obrir l’accés d’un comboi humanitari a través de la ciutat de Berdyansk. Estem enviant 45 autobusos a Mariúpol”, ha informat la viceprimera ministra i titular per a la reintegració dels territoris ocupats d’Ucraïna, Iryna Vereshchuk.

Rússia va proposar a Ucraïna obrir aquest matí un corredor humanitari per evacuar l’estratègic port de Mariúpol, assetjat des de fa setmanes per tropes russes. En cas que Kíiv compleixi algunes condicions, Moscou declararà un alto el foc, segons va explicar Mikhaïl Mizintsev, responsable del Centre rus de Control de la Defensa Nacional.

Per a l’obertura del corredor humanitari, Moscou exigeix a Kíiv que garanteixi per escrit algunes condicions tant a l’exèrcit rus com a la Creu Roja i a representants de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats ( ACNUR). Una representant ucraïnesa denunciava que ahir les forces russes havien bombardejat un edifici de la Creu Roja.

Segons les autoritats ucraïneses, a la ciutat encara hi ha unes 160.000 persones, que viuen incomunicades, sense electricitat ni calefacció. Mariúpol, on haurien mort unes 5.000 persones sota els bombardejos russos, segons l’ajuntament, és el principal objectiu de l’actual ofensiva russa al Donbass.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia