Política

Estats Units

El gendre de Trump declara durant sis hores sobre l’assalt al Capitoli

Jared Kushner és el primer membre de la família Trump i el funcionari de rang més alt en comparèixer davant la comissió que investiga els fets

Jared Kushner, gendre de l’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021), va declarar ahir durant més de sis hores a porta tancada davant el comitè del Congrés dels Estats Units que investiga l’assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021.

El canal televisiu NBC, que va citar a una font anònima que es trobava present a la sala, va indicar que Kushner va declarar per videoconferència i es va mostrar “cooperatiu i amigable”.

Kushner, que a més d’estar casat amb la filla de Trump, Ivanka, va exercir d’assessor del seu sogre durant el temps en què aquest va estar al capdavant de la Casa Blanca, és el primer membre de la família Trump i el funcionari de rang més alt que declara davant el comitè.

De moment, no ha transcendit res sobre les preguntes que se li van formular i quines van ser les seves respostes.

El comitè que investiga l’assalt al Capitoli va ser creat per la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, i està format per una majoria de congressistes demòcrates, encara que hi ha dos membres republicans –Liz Cheney i Adam Kinzinger– que estan enfrontats amb Trump.

La seva missió és aclarir l’atac, qui va ser responsable i què es pot fer per a evitar un altre succés similar.

El 6 de gener de 2021, unes 10.000 persones –la majoria simpatitzants de Trump– van marxar cap al Capitoli mentre se celebrava una sessió conjunta de les dues cambres del Congrés –la de Representants i la del Senat– i unes 800 van irrompre dins de l’edifici per a impedir que es ratifiqués la victòria de l’ara president nord-americà, Joe Biden, enfront del candidat republicà en les eleccions de novembre de 2020.

Cinc persones van morir i prop de 140 agents van ser agredits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia