Política

La CUP s’obre a negociar per al blindatge del català

S’incorporarà a les converses si el govern dialoga amb la comunitat educativa

Riera creu que el contacte amb el sector ha de ser “franc i sincer”

Apressa el govern i recorda que queda poc temps

La CUP participarà de la negociació per blindar el català si el govern obre un “marc de diàleg franc i sincer” amb la comunitat educativa. En declaracions a l’ACN d’aquest divendres, el diputat Carles Riera ha instat l’executiu a crear una taula per negociar amb els sindicats i representacions de famílies i estudiants per respondre a la sentència del 25% de castellà a les aules. En aquest sentit, Riera ha afegit que, si el Govern convoca aquesta taula amb la comunitat educativa, la CUP s’obrirà a valorar les diferents iniciatives legislatives de la resta de partits: “Queda poc temps però tenim dies i el cap de setmana per treballar”. Per ara, la CUP creu que les propostes que ha “conegut” no garanteixen el blindatge de la immersió.

“Falten pocs dies per a una setmana decisiva”, ha advertit Riera, que considera que el ple de la setmana que ve –convocat per a dimecres– podria ser “determinant” per al futur de la llengua. El diputat anticapitalista adverteix que la sessió plenària pot servir “per avançar o retrocedir en la immersió”.

En aquest sentit, Riera ha demanat al govern que, amb “urgència”, convoqui una taula de negociació amb la comunitat educativa per dialogar i acordar una “solució efectiva” per respondre a la sentència del 25%, i que blindi la immersió i garanteixi la condició de vehicular de la llengua. Si aquestes condicions es donen, la CUP s’asseurà a participar de les propostes.

“Només podrem plantejar les nostres propostes en una taula amb la comunitat educativa. Si passa i hi som, estarem oberts a escoltar altres iniciatives legislatives”, ha subratllat el diputat. Per la CUP, cal que el diàleg amb el sector sigui “franc i sincer”. A més, reclama que qualsevol solució passi pel blindatge de la immersió, amb el català com a única llengua vehicular. I, per últim, reclama “igualtat i equitat” entre tots els centres pel que fa als projectes lingüístics.

La CUP ha mantingut converses les últimes hores amb ERC i Junts, que han fet arribar propostes legislatives als anticapitalistes. Tot i això, el grup de Riera considera que de moment cap iniciativa garanteix el blindatge de la immersió: “Encara es mouen en el terreny d’adequar-se i adaptar-se a la sentència del TSJC, que imposa el 25%”, ha advertit.

La CUP, doncs, insta el govern a aprofitar els propers dies, cap de setmana inclòs, per convocar la comunitat educativa a una taula per negociar la resposta als tribunals. A l’horitzó, una setmana “clau” per al futur de la llengua. No es descarta la convocatòria d’un Consell Executiu extraordinari, ni tampoc que dilluns hi hagi una Mesa i Junta de Portaveus també extraordinàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia