Política

Biden insta a actuar amb “racionalitat” amb les armes

Recorda que la segona esmena no és una norma “absoluta”

Els dos partits busquen un acord de mínims

El president dels Estats Units, Joe Biden, va fer ahir una crida a actuar amb “racionalitat” en la venda d’armes després de la matança de 21 persones en una escola de Texas. Biden va fer aquesta demanda en tornar d’Uvalde, la localitat on es va produir la massacre, on els ciutadans el van comminar a “fer-hi alguna cosa”.

El president nord-americà va recordar que la segona esmena de la Constitució, que consagra el dret a portar armes, mai ha estat una norma “absoluta”. “Quan es va aprovar la segona esmena no podies comprar un canó, ni sortir a comprar un munt d’armes”, va dir Biden.

Centenars de persones han mort els darrers anys als Estats Units en tirotejos massius. Cada vegada que n’hi ha un de nou es reobre el debat sobre la regulació de les armes de foc, però el Congrés continua sense prendre mesures. Els demòcrates demanen que es restringeixi l’accés a les armes, però els republicans no volen ni sentir-ne a parlar.

Biden va reiterar ahir que, després del tiroteig de Texas, els dos partits s’haurien de posar d’acord per regular l’ús d’armes. Si més no, les de gran calibre com la que va fer servir l’autor de la matança d’Uvalde. El cap de setmana passat, un grup de senadors dels dos partits van mantenir converses per arribar a un acord, encara que sigui modest, sobre la regulació de les armes de foc. Entre les mesures que es van discutir hi ha buscar fórmules per evitar que persones amb problemes mentals tinguin accés a les armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia