Política

estats units

Els EUA restringeixen les importacions produïdes en Xinjiang

Hi ha reiterades denúncies d’abusos comesos per la Xina contra la minoria musulmana uigur

El secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken, ha anunciat aquest dimarts l’entrada en vigor del vet a les importacions produïdes amb “treballs forçosos” a la regió xinesa de Xinjiang, davant les reiterades denúncies d’abusos contra la minoria musulmana uigur.

L’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera (CBP, en engonals) començarà a implementar així la llei aprovada per unanimitat l’any passat en el Congrés i signada pel president estatunidenc, Joe Biden, ha informat Blinken en un comunicat.

El cap de la diplomàcia estatunidenca ha subratllat el compromís dels Estats Units de “combatre el treball forçós a tot arreu, inclòs en Xinjiang, on s’està perpetrant un genocidi i crims de lesa humanitat”.

Blinken també ha assegurat, que posar fi “als abusos contra els drets humans” comesos a la Xina és “una prioritat” per al govern de Biden. “Hem pres mesures concretes per a promoure la rendició de comptes en Xinjiang, incloses restriccions de visats, sancions financeres, controls d’exportació i restriccions d’importació,” ha destacat Blinken en el comunicat.

Així mateix, ha recordat a les empreses que està prohibit comprar productes fets mitjançant “treballs forçosos” en aquesta regió xinesa i ha fet una crida a la comunitat internacional perquè exigeixi a Pequín que “posi fi immediatament a les atrocitats”, negades en repetides ocasions per la Xina.

El Departament d’Estat va publicar l’any passat un informe sobre genocidi en el qual va destacar entre els crims perpetrats per les autoritats xineses en Xinjiang “tortures, persecució i esterilització i treballs forçosos”.

L’alta comissionada de l’ONU per als Drets Humans, Michelle Bachelet, va fer el mes passat una visita a Xinjiang per a intentar conèixer la situació d’aquesta regió davant les reiterades denúncies d’abusos contra les minories musulmanes.

Al final de la visita, Bachelet va indicar que les autoritats xineses li havien assegurat que la majoria dels “camps d’internament per a formació professional” havien estat desmantellats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA