Política

Rússia prepara l’assalt a l’última ciutat de Lugansk controlada per Ucraïna

Moscou reprèn els atacs sobre territori ucraïnès amb míssils ‘Iskander’ llançats des de territori de Bielorússia

Les tropes ucraïneses intenten contenir l’ofensiva russa sobre la ciutat de Lissitxansk, l’últim enclavament de la regió de Lugansk controlat per Kíiv, mentre les tropes russes es concentren per avançar cap a Sloviansk, a la veïna regió oriental de Donetsk.

La caiguda de Lissitxansk permetria Moscou proclamar que ha complert part del seu objectiu “d’alliberar” tot el Donbass. Després d’haver aconseguit el control de l’estratègica ciutat de Severodonetsk, a la regió de Lugansk, a l’est d’Ucraïna, l’exèrcit rus intenta ara bloquejar la veïna Lissitxansk, un dels pocs enclavaments de la zona que encara resisteix l’envestida russa.

Segons ha informat aquest matí el cap de l’Estat Major de les Forces Armades ucraïneses, l’exèrcit rus, amb el suport de l’artilleria, intenten des del sud, des de la veïna regió de Donetsk, bloquejar Lissitxansk amb bombardejos indiscriminats. “Estan bombardejant infraestructura civil i militar en les àrees de Lissitxansk i les properes a ella. Ahir a la nit, l’exèrcit rus va reprendre els atacs utilitzant míssils tipus Iskander des de territori de Bielorússia i, per primera vegada, segons va informar Kíiv, va utilitzar els temuts bombardejos de llarg abast Tu-22M3 des de l’espai aeri bielorús. “En general, es van disparar més de cinquanta míssils des de l’aire, mar i terra”, va informar fonts militars ucraïneses des de la seva pàgina de Facebook, que va assenyalar que l’exèrcit rus també havia llançat míssils de creuer de tipus Kalibr des del mar a objectius en les regions occidentals ucraïneses.

La guerra compleix avui 124 dies. Rússia continua els bombardejos sobre la regió de Khàrkiv, al nord-est del país, la capital de la qual és la segona ciutat més important d’Ucraïna. Shevelivka, Chuhuiv, Shestakove, Zamulivka i Ruska Lozova són alguns dels enclavaments que estan sent blanc dels atacs russos en aquesta zona amb tancs, morters, canons i foc d’artilleria.

També s’estan duent a terme operacions d’assalt a l’aèria de Dementiivkad i Pytomnyk, tot i que en elles l’exèrcit rus no ha avançat i ha minat zones pròximes a les localitats.

Igualment, s’han registrat bombardejos a l’àrea de Txernihiv, prop de Kíiv, i a la regió de Sumi, al sud de Khàrkiv, on han fet malbé infraestructures civils i militars ucraïneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona