Política

economia

Sánchez Llibre fa una crida a unir forces contra “l’huracà econòmic que ens ve al damunt”

“Si remem tots en la mateixa direcció, podrem sortir il·lesos”, assegura

Aragonès demana evitar els discursos “derrotistes” quan a Catalunya el creixement del PIB és superior a la mitjana

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha fet una crida a la responsabilitat de sindicats, empresaris, treballadors, governs, administracions públiques i partits polítics per implementar un “pla de xoc” que permeti sortir airosos del “huracà econòmic que ens ve al damunt”.

La patronal Foment del Treball ha celebrat avui el lliurament de medalles d’honor anuals i els XV Premis Carles Ferrer Salat en un acte al qual han assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Sánchez Llibre considera que “si remem tots en la mateixa direcció, podrem sortir il·lesos o ben parats” d’aquesta “tempesta perfecta” o “huracà econòmic” que se’ns ve al damunt, segons vaticinen tots els organismes econòmics internacionals. El mateix dia que se celebra el Dia de l’Empresa, Sánchez Llibre ha reivindicat el valor social dels empresaris com a creadors d’ocupació i de riquesa i ha assegurat que sense empresaris i sense treballadors “no hi ha progrés social”.

El president de Foment ha apostat també per fer un full de ruta per potenciar a Barcelona des del punt de vista de la innovació i també de la cultura, contra un govern municipal amb una política contínua del “no” que està fent que Barcelona perdi “embranzida”. En aquest sentit, ha explicat que el proper 14 de juliol se celebrarà una cimera a Madrid per implementar una política comuna en matèria cultural i gastronòmica de cara a buscar sinergies perquè Barcelona i Madrid puguin liderar un nou centre cultural internacional.

Malgrat les amenaces que hi ha, Sánchez Llibre creu que 2023 portarà grans oportunitats i ha agraït als sindicats que sempre “estan al nostre costat quan hem d’afrontar grans reptes”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat abandonar els discursos “derrotistes” que no responen a la realitat d’una economia catalana que registra un creixement del PIB superior a la mitjana espanyola i amb una reducció de l’atur major també que la d’altres territoris. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha destacat l’esperit emprenedor de Catalunya i les reivindicacions d’autogovern que s’han fet des de Foment del Treball davant el “centralisme radial d’Espanya” que ha castigat la iniciativa econòmica de Catalunya i ha mostrat un “menyspreu” quant a la realitat catalana.

Els empresaris Enrique Lacalle i Víctor i Raimon Grífols, així com les companyies Noel, Colonial, Unilever Spain, Agromillora Catalana i Cromogenia Units, han estat reconeguts aquest any amb les medalles d’honor de Foment del Treball i amb els premis Carles Ferrer Salat, que s’han lliurat aquest dilluns en les Drassanes Reials de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia