Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Gazprom reduirà a 33 milions de metres cúbics el flux per Nord Stream

L’empresa ho justifica per la necessitat de fer-hi reparacions de manteniment

El gegant gasístic rus Gazprom ha anunciat aquest dilluns una nova reducció dels subministraments de gas pel gasoducte Nord Stream, a 33 milions de metres cúbics diaris, a partir del pròxim 27 de juliol, a causa de la necessitat de detenir una altra turbina a causa del seu estat tècnic.

“A partir de les 7.00 hores de Moscou (4.00 GMT) la productivitat diària de l’estació de bombament Portóvaya serà de 33 milions de metres cúbics diaris”, ha informat l’empresa en el seu canal de Telegram.

Gazprom ha vinculat aquesta nova reducció a l’estat tècnic d’una turbina després de complir-se el termini per a una nova reparació important, segons l’estipulat per les normes tècniques.

Actualment, Rússia subministra només el 40% de les normes habituals de gas pel fet que espera la devolució d’una de les seves turbines Siemens, que va quedar bloquejada al Canadà a causa de les sancions per la campanya militar russa a Ucraïna i en l’actualitat està en camí de tornada.

El procés s’ha vist dificultat a causa de les exigències de Gazprom, que afirma que la documentació lliurada pel Canadà i Alemanya no elimina els riscos vinculats a les sancions i “generen preguntes addicionals”, en particular, els relacionats amb la reparació futura d’altres turbines.

A mitjan juny, Gazprom ja va reduir al 33% la seva capacitat de subministrament de gas, fins a 67 milions de metres cúbics diaris, també a causa de la necessitat de parar una turbina per fer-hi reparacions, i al juliol va detenir el bombament per a “labors de manteniment planificades”.

Després d’una pausa de deu dies que va concloure el passat 21 de juliol, Nord Stream va arrencar amb una capacitat del 40%, que quedarà reduïda a la meitat a partir d’aquest dimecres.

Berlín afirma que no hi ha motius tècnics per a la retallada de gas de Gazprom

L’anunci de la retallada del subministrament de gas rus a Europa occidental des del 27 de juliol anunciat aquest dilluns per Gazprom no té “raons tècniques”, segons va declarar el Govern alemany després de conèixer-se la decisió del subministrador rus. “Hem pres nota de l’anunci. Observem la situació molt de prop en estret contacte amb l’Agència Federal de Xarxes i l’equip de crisi del gas”, segons un comunicat del ministeri alemany d’Economia i Protecció del Clima. “Segons les nostres informacions no existeixen raons tècniques per a una reducció dels enviaments”, va agregar la nota del ministeri.

“S’han complert els requisits d’aprovació de sancions per al lliurament de la turbina en qüestió. el Canadà ha concedit l’exempció exigida per la legislació canadenca. D’acord amb la llei de sancions de la UE, no es requereix exempció”, explica la nota en relació amb el dispositiu lliurat a Gazprom per a operar el gasoducte Nord Stream.

La declaració del ministeri alemany es coneix després que el gegant gasístic rus anunciés avui una nova reducció dels subministraments de gas pel gasoducte Nord Stream, a 33 milions de metres cúbics diaris, a partir del pròxim 27 de juliol, a causa de la necessitat de detenir una altra turbina a causa del seu estat tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia