Política

àsia

Demostració de força de la Xina davant la previsible visita de Pelosi a Taiwan

Pequín envia un destructor davant les costes del sud-est de l’illa

La tensió continua escalant

La presidenta del Congrés dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha aterrat aquest matí a Malàisia, segona etapa de la seva gira asiàtica que ha enfurismat la Xina davant una possible escala de la política demòcrata a Taiwan, una illa que Pequín considera territori rebel i rebutja taxativament qualsevol intent internacional de donar suport a les seves aspiracions sobiranistes.

La visita, segons apuntaven dilluns fonts de l’illa i funcionaris nord-americans, podria tenir lloc avui a última hora del dia o demà al matí, però oficialment no hi ha cap confirmació oficial. Tot i això, la tensió entre la Xina i Taiwan ha escalat considerablement en les últimes hores amb maniobres militar incloses per part del gegant asiàtic com a demostració de força.

Un vaixell destructor de l’exèrcit xinès s’ha plantat de matinada a uns vuitanta quilòmetres de les costes de l’illa Lanyu, situada al sud-est de Taiwan, ha informat avui l’agència de notícies de l’illa CNA.

Fonts militars citades per l’agència asseguren que, a més, diversos destructors més, vaixells d’intel·ligència i fragates de míssils han estat detectats “en els darrers dies” prop d’aigües a la ja citada illa Lanyu i a 88 quilòmetres de la ciutat de Hualien, a la costa est de Taiwan.

El destructor xinès detectat aquest matí a Lanyu, també coneguda com a illa Orquídia i situada a 64 quilòmetres de Taiwan, té un radi de vigilància de 380 quilòmetres a nivell del mar i de fins a 560 quilòmetres si monitora l’espai aeri del seu voltant, segons experts en defensa citats per CNA.

El Ministeri de Defensa de Taiwan ha explicat que ha utilitzat “mètodes conjunts d’intel·ligència, vigilància i reconeixement per registrar i controlar els possibles moviments de l’enemic”.

A banda d’aquestes aproximacions de vaixells, avions de combat xinesos han sobrevolat aquest matí la línia que divideix l’estret de Taiwan. Els avions, segons fonts de Taiwan, van fer reiteradament moviments tàctics a “tocar” de la línia, que van ser qualificats de “molt provocatius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona