Política

taiwan

Rússia defensa que la Xina té dret a prendre mesures per a defensar la seva sobirania

La portaveu d’Exteriors russa defensa el principi d’‘una sola Xina’

Rússia ha assegurat aquest dimarts que la Xina pot adoptar les mesures necessàries per a defensar la seva sobirania i integritat territorial després que la presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, visités avui Taiwan, la qual cosa Moscou considera una “clara provocació”.

“Veiem la visita com una clara provocació en línia amb l’agressiva política dels EUA per a contenir multilateralment a la Xina”, ha dit María Zajárova, portaveu d’Exteriors, en un comunicat.

“Considerem que les relacions entre les parts en l’estret de Taiwan són un assumpte exclusivament intern de la Xina”, ha afegit. També ha subratllat que per a Moscou “existeix només una Xina i el xinès és l’únic govern legítim que representa a tota la Xina, i Taiwan és part inalienable de la Xina”. Per això, “instem a Washington a abstenir-se d’accions que minin l’estabilitat regional i la seguretat internacional i admeti la nova realitat geopolítica en la qual ja no hi ha espai per a l’hegemonia americana”, va dir.

Minuts després d’aterrar a Taiwan, Pelosi va assegurar en Twitter que la seva visita “honra el compromís indestructible dels Estats Units amb el suport a la vibrant democràcia taiwanesa” i “no contradiu les polítiques mantingudes des de fa un llarg temps” pel seu país.

La Xina feia dies que advertia que respondria amb contundència i sense excloure accions militars a la presència de la política estatunidenca a l’illa en considerar-ho de facto una mostra de suport a la independència del territori.

El ministre d’Exteriors de la Xina, Wang Yi, ha condemnat la “deplorable traïció” dels Estats Units en la qüestió de Taiwan, i ha vaticinat que l’actuació del país nord-americà “perjudicarà la seva credibilitat en l’àmbit internacional” al mateix temps que ha qualificat de “línia vermella” per a la Xina el principi d’‘una sola Xina’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona