Política

Moscou fa una crida a reaccionar a les violacions de sobirania per part dels EUA

Lavrov acusa Washington d’intentar imposar el seu domini en diferents parts del món

El ministre d’Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, ha fet una crida avui a reaccionar a les violacions del principi de sobirania per part dels Estats Units, en una trobada a Nom Pen (Cambodja) amb el seu homòleg xinès, Wang Yi, al marge de la reunió ministerial de l’Associació de les Nacions dels Sud-est Asiàtic (Asean).

“Estic convençut que la nostra associació estratègica és un dels pilars del moviment pel triomf del dret internacional (...) en primer lloc, de la Carta de l’ONU, que va proclamar el principi d’igual sobirania dels Estats. Els Estats Units viola aquest principi on sigui i això demana una reacció”, ha dit Lavrov a Yi, citat per l’agència Interfax.

El responsable de la diplomàtica russa ha acusat Washington d’intentar “imposar el seu domini” en diferents racons del món. “I cada vegada que aquells que veuen això entenen que no porta enlloc la política segons la qual es pot fer la vista gran a una situació, a una crisi, creada pels Estats Units, i confiar que tot continuarà més o menys bé. No, els nord-americans han apostat per esclafar tota mena d’independència”, ha ressaltat el ministre rus.

Segons Lavrov, d’aquesta manera els Estats Units, “van decidir convertir Ucraïna en una amenaça per a la Federació Russa i durant anys van fer cas omís de la política racista del règim de Kíiv, que va destruir tota la cosa russa”. “El mateix han fet en el cas de la visita de la presidenta del Congrés dels Estats Units, Nancy Pelosi, a Taiwan en fer cas omís dels seus propis principis proclamats públicament”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia