Política

Reus dona suport al president d’una entitat musulmana que ha rebut una ordre d’expulsió

Junts per Reus, ERC, PSC, CUP, Ara Reus i un regidor no adscrit valoren que Mohammed Said Badaoui contribueix a la cohesió social

La policia espanyola considera que l’activista, de 40 anys i que en fa 30 que viu a Catalunya, s’ha radicalitzat

L’Ajuntament de Reus (Baix Camp) i múltiples entitats socials rebutgen l’ordre d’expulsió de l’activista Mohammed Said Badaoui, de qui la policia espanyola considera que s’ha radicalitzat i que ha comès ingerències en la política estatal.

Els portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Reus de Junts, ERC, PSC, CUP, Ara Reus i el regidor no adscrit Raúl Meléndez (no ha rebut el suport ni del PP ni Cs) han expressat el seu suport a Badaoui , president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adedcom) que lluita per la igualtat i contra el racisme.

Badaoui “és una persona que sempre ha treballat braç a braç amb les entitats i l’Ajuntament de la nostra ciutat per garantir els drets dels seus veïns i veïnes”, destaca el comunicat. Així mateix, manifesta que sempre s’ha implicat en activitats i dinàmiques del municipi i ha contribuït a una important funció de cohesió social i d’intercanvi amb la comunitat magrebina i musulmana de Reus. “Des de la solidaritat amb ell, la seva família i amistats, demanem al Ministeri d’Interior que tingui en compte aquest arrelament abans de resoldre el procediment d’expulsió”, resol el comunicat.

L’activista assegura que el volen fer fora per motius polítics. En un comunicat, els grups signants han valorat que Badaoui és una persona que sempre a treballat “braç a braç amb les entitats i l’Ajuntament” “per garantir els drets dels seus veïns”.

El president d’Adedcom, de 40 anys d’edat, fa 30 anys que viu a Catalunya, amb els permisos de residència i de treball en vigor.

Dos anys enrere, va sol·licitar la nacionalitat espanyola i se li va denegar, tot i que va recórrer la resolució.

Ara, “se’l vol expulsar” amb “una via administrativa expres sense cap garantia jurídica”, segons denuncia l’entitat Unitat contra el feixisme i el racisme.

Aquest dilluns a la tarda més d’un centenar de persones es van concentrar a la plaça Mercadal de Reus per expressar-li el seu suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia