Política

estats units

Trump aprofita el registre de l’FBI a la seva residència a Florida per demanar donacions

L’FBI busca documents que l’expresident s’hauria endut de la Casa Blanca en lloc d’haver-los lliurat a l’arxiu històric com mana la llei

L’expresident estatunidenc Donald Trump ha iniciat aquest dimarts una campanya per demanar donacions individuals en el seu lloc web per a fer front a “la caça de bruixes” que sofreix després del registre de l’FBI de Mar-a-Lago, la mansió que posseeix a Palm Beach (sud-est de Florida), on aquesta agència estaria buscant documents oficials amagats després de marxar de la Casa Blanca.

En una carta enviada als subscriptors de la seva plataforma digital, que encapçala les paraules “Save America”, Trump exposa el que, en la seva opinió, és una “persecució política i caça de bruixes” i demana el suport de la gent per a continuar la lluita pel “Gran Poble Estatunidenc”.

L’exmandatari dels EUA (2017-2021) sol·licita als seus seguidors que, “si us plau, s’afanyin” a fer una donació “immediatament” per a recolzar-lo públicament “en contra d’aquesta caça de bruixes interminable”, subratlla.

“Ara, mentre veuen als meus candidats obtenir grans victòries i veuen el meu domini en totes les enquestes, estan tractant de detenir-nos al Partit Republicà i a mi una vegada més”, assenyala en la carta, que repeteix gran part de l’expressat aquest dilluns en el seu primer comunicat, en assenyalar que “són temps foscos per a la nostra nació”.

Un dia després d’iniciar-se el registre de la mansió de Trump a Florida per agents de l’FBI a la recerca de documents oficials, segons The New York Times, un tribunal d’apel·lacions ha autoritzat aquest dimarts a un comitè de la Cambra Baixa dels Estats Units accedir a les declaracions d’impostos de l’expresident.

La decisió del Departament de Justícia arriba un any després que el Tribunal Suprem dels EUA ordenés a Trump lliurar les seves declaracions d’impostos a un fiscal que investigava les seves finances a Nova York.

Quant a la versió del Times sobre els documents que busca l’FBI a Mar-a-Lago, aquests inclourien, entre altres, material classificat que Trump s’hauria emportat de la Casa Blanca en lloc d’haver-ho lliurat a l’arxiu històric com mana la llei.

El republicà ha afirmat aquest dilluns que “mai abans li havia passat una cosa així a un president dels Estats Units”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia