Política

Estats units

Els candidats de Trump s’imposen a les primàries republicanes

L’expresident nord-americà manté la seva gran influència en el Partit Republicà

Els candidats avalats per l’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017 - 2021) es van imposar ahir en diverses votacions de les eleccions primàries que disputa el Partit Republicà amb vista als comicis del pròxim novembre, en una nova mostra de la influència que manté l’antic mandatari.

A Wisconsin, un dels estats clau que poden caure tant a la banda demòcrata com a la republicana en unes eleccions, el candidat de Trump a governador, Tim Michels, es va imposar a la favorita de l’aparell republicà, Rebecca Kleefisch, segons les projeccions dels principals mitjans locals.

Michels, un empresari del sector de la construcció, s’enfrontarà, per tant, en les eleccions de novembre al governador demòcrata d’aquest estat, Tony Evers.

Per la seva banda, a Connecticut, la moderada Themis Klarides, que té el suport de grans figures del partit com ara l’exvicepresident Mike Pence per ser la candidata conservadora al Senat, va perdre contra la favorita de Trump, Leora Levy, d’arrels cubanes.

A més, dimarts, també va acabar l’escrutini d’altres primàries celebrades la setmana passada a l’estat de Washington, al nord-oest del país, en què la representant republicana Jaime Herrera Beutler va perdre per un estret marge contra l’aspirant trumpista Joe Kent.

Herrera Beutler, que actualment ocupa un escó pel Partit Republicà, però que ja no podrà repetir en el càrrec, va ser una dels deu congressistes republicans que va votar a favor de jutjar políticament l’expresident després de l’assalt al Capitoli el 6 de gener de 2021 per part d’una multitud de seguidors de l’antic governant.

Trump, que mai li ha perdonat el sentit del seu vot, es va alegrar en un comunicat de la seva derrota i la va acusar d’haver cedit al joc del Partit Demòcrata. Dels deu representants republicans que van votar contra Trump el 2021, només dos optaran a la reelecció, a falta del que passi amb la representant per Wyoming Liz Cheney, a qui les enquestes situen per darrere d’una contrincant avalada per Trump en les primàries que se celebraran la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia