Política

Putin s’ofereix a armar els aliats que no es pleguen als EUA

Lloa el “caràcter” dels socis de Rússia a l’Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica i la seva defensa d’un “món multipolar”

Kim vol estrènyer llaços amb Moscou

Vladímir Putin va presumir ahir de la fortalesa de les relacions amb els seus aliats de l’Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica tot destacant l’armament modern rus com a garantia per mantenir la pau i la seguretat en un món multipolar.

“Rússia està disposada a oferir als seus aliats i socis l’armament més modern, des d’armes de foc fins a blindats, artilleria, aviació de combat i drons d’assalt”, va dir el president rus en la inauguració de la fira militar Armia 2022, la més important del país, als afores de Moscou.

En plena confrontació amb Occident per la intervenció armada a Ucraïna, el cap del Kremlin va valorar els “llaços històricament forts, amistosos i de confiança” amb els aliats llatinoamericans, asiàtics i africans. Aquests països, va assegurar, “no se sotmeten a l’anomenat poder hegemònic; els seus líders mostren autèntic caràcter, no se subordinen a ningú”, ja que defensen una actuació sobirana i la solució col·lectiva dels problemes de la seguretat regional i global sobre la base del dret internacional.

“D’aquesta manera, contribueixen a la defensa del món multipolar”, va sentenciar el líder rus, acompanyat pel ministre de Defensa, Serguei Xoigú. Rússia “advoca pel desenvolupament d’una cooperació tecnicomilitar com més àmplia i multilateral millor”, hi va afegir, tot assegurant que “pràcticament tot” l’armament que Rússia vol exportar “ha estat utilitzat en accions militars reals”.

“Moltes d’aquestes armes superen les seves anàlogues estrangeres en anys, si no en dècades”, es va vantar en al·lusió a l’armament hipersònic, capaç de superar tota mena d’escuts antimíssils, segons Moscou. Putin va indicar també que la formació militar d’estrangers a Rússia ofereix “grans perspectives” “Milers de militars professionals s’enorgulleixen de considerar les nostres escoles i les nostres acadèmies militars la seva alma mater.”

Rússia afirma que ha exportat, des de principis d’any, 5.400 milions de dòlars en armes i que planeja vendre una quantitat semblant durant el segon semestre del 2022.

En sintonia amb aquest acostament de Putin als aliats internacionals, el líder nord-coreà, Kim Jong-un, va manifestar ahir el seu desig d’estrènyer llaços amb Rússia, en un missatge transmès al cap del Kremlin amb motiu del 77è aniversari de l’alliberament de la península coreana del domini colonial japonès.

“Enemic comú”

L’amistat entre Pyongyang i Moscou “es va forjar durant la guerra anti-japonesa contra l’enemic comú i s’ha consolidat de manera invariable i desenvolupat des de llavors”.

Sense citar els EUA ni cap focus concret de tensió mundial actual, Kim hi va afegir que la cooperació “tàctica i estratègica”, juntament amb la “solidaritat i el suport” entre tots dos països s’han elevat a un nou nivell “en el front comú per frustrar les amenaces de forces hostils i les seves provocacions”.

LA FRASE

Moltes d’aquestes armes [russes] superen les seves anàlogues estrangeres en anys, si no dècades
Vladímir Putin
PRESIDENT DE RÚSSIA

LA XIFRA

5.400
milions de dòlars
és el valor de les exportacions d’armes de Rússia des de principis d’aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA