Política

ALEMANYA

Scholz, exculpat en l’escàndol del banc Warburg

La fiscalia general d’Hamburg no veu indicis de complicitat del canceller en un cas d’evasió d’impostos relacionat amb l’entitat bancària

La fiscalia general d’Hamburg, al nord d’Alemanya, no veu indicis del fet que el canceller, Olaf Scholz, sigui sospitós de complicitat en un cas d’evasió d’impostos en relació amb el banc Warburg, segons han informat avui mitjans alemanys.

Una portaveu de la fiscalia ha confirmat al diari Tagesspiegel, entre altres, que no es cursarà una denúncia que intentava forçar l’obertura de diligències contra l’alcalde d’Hamburg, Peter Tschentscher, i contra Scholz, el seu predecessor en el càrrec, “per no tenir base”.

Amb aquesta decisió, la fiscalia general ratifica el punt de vista de la fiscalia d’Hamburg, que el març passat ja havia determinat que no existia una sospita inicial suficient per obrir una investigació.

Tot i així, l’acusació de Colònia, a l’oest del país, va obrir l’any passat diligències contra una funcionària i dos polítics del Partit Socialdemòcrata (SPD) d’Hamburg per facilitar l’evasió d’impostos i també investiga el cas una comissió del Parlament local de la ciutat del nord, davant la qual declararà Scholz aquest divendres per segona vegada.

El canceller va negar una vegada més la setmana passada haver exercit “influència política” a instàncies dels directius del banc Warburg en la seva etapa com a alcalde d’Hamburg i va rebutjar de forma taxativa qualsevol responsabilitat.

“En els dos anys d’investigació del cas mai ha aparegut el menor indici”, va declarar.

El cas es remunta al 2016, quan Scholz, com a alcalde, es va reunir en diverses ocasions amb directius del banc poc abans que les autoritats financeres locals renunciessin a la devolució de 47 milions d’euros obtinguts per l’entitat mitjançant transaccions irregulars.

En les últimes setmanes l’escàndol ha tornat a les portades dels mitjans de comunicació després que es van trobar més de 200.000 euros en efectiu en una caixa forta de l’exdiputat socialdemòcrata Johannes Kahrs, un dels polítics investigats, al que se li atribueix un paper de mediador entre els directius i Scholz.

A més, ha sortit a la llum que la fiscalia de Colònia va ordenarla inspecció del compte de correu electrònic de l’actual canceller i, segons el setmanari Der Spiegel, va trobar que molt probablement havien estat eliminats de forma específica correus electrònics i cites de calendari relacionats amb el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia