Política

Japó

El Japó estudia construir set nous reactors nuclears

El govern nipó vol donar impulsar la reactivació de l’energia nuclear, deu anys després de desastre de Fukushima i en plena crisi energètica agreujada per la guerra a Ucraïna

El Japó estudia la construcció d’almenys set nous reactors nuclears i ampliar la seva vida útil més enllà dels seixanta anys, deu anys després del desastre de Fukushima i en plena crisi energètica agreujada per la guerra a Ucraïna, segons un pla anunciat avui pel govern del primer ministre nipó, Fumio Kishida. Aquestes propostes suposen un canvi important en la política del govern nipó de no construir centrals, després de l’apagada nuclear posterior a l’accident de la central de Fukushima Daiichi desencadenada per un terratrèmol i posterior tsunami el març de 2011.

D’acord amb el nou pla, el Japó preveu disposar de disset reactors nuclears actius el pròxim estiu, deu dels quals ja han estat aprovats per operar per preparar-se millor davant una possible escassetat de subministrament elèctric especialment en els mesos d’hivern. L’objectiu d’aquest pla del govern nipó és que el país augmenti des del 20% al 22% o el 24% el percentatge de subministrament elèctric que s’obté a través de l’energia nuclear, segons informa Kyodo News. “El Japó ha d’anar solucionant els seus problemes de cara al futur mentre promou la transformació energètica“, va assenyalar Kishida durant la reunió de govern celebrada avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia