Política

estats units

Biden qualifica la ideologia de Trump de “semifeixisme”

El mandatari nord-americà critica els seus adversaris republicans a l’inici de la campanya per a les eleccions de mig mandat del pròxim novembre

Envalentit per les seves últimes victòries parlamentàries i pel bon moment que travessa en les enquestes, el president dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, va entrar dijous en campanya per a les eleccions de mig mandat del pròxim mes de novembre, marcades per les últimes notícies sobre el seu predecessor a la Casa Blanca, el republicà Donald Trump.

En un acte privat a Maryland, prop de Washington, per recaptar fons per la campanya demòcrata, Biden va qualificar la ideologia de l’exmandatari republicà de “semifeixisme”. “El que estem veient ara és l’inici o la sentència de mort de la filosofia extrema de MAGA (Make America Great Again, “Fem Gran de Nou els Estats Units”, el lema que va impulsar Trump a la Casa Blanca)”, va explicar l’actual president nord-americà, segons informen diversos mitjans.

En aquest sentit, va dir respectar “els republicans conservadors”, però no els que segueixen la filosofia MAGA. “Hi ha molts republicans lleials”, va explicar Biden, que va afegir que tant Trump com els seus seguidors van decidir caminar “plens d’ira” i “amb violència, odi i divisió”. Els demòcrates, va dir, “hem escollit el camí cap al futur, amb optimisme”.

En les presidencials de 2020, Biden es va imposar a Maryland al republicà Donald Trump amb el 65,4% dels vots i el fet que la sala on es feia l’acte estigués plena, és el reflex d’aquest suport.

Una millora en les enquestes

Un sondeig publicat aquesta setmana elaborat per l’institut demoscòpic Ipsos va apuntar que l’opinió sobre Biden està en el seu nivell més alt des de principi de juny, amb una taxa d’aprovació del 41%, cinc punts més que el maig passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia