Política

Feijóo exigeix a Sánchez un debat territorial al Senat

El president del PP inaugura el curs polític denunciant la influència decisiva d’ERC i reclamant un ple a la cambra on ell té escó i no al Congrés

“Espanya no està per egòlatres ni autoritarismes”

Al Senat, on ell té escó, i no al Congrés. En un acte programat pel partit com a inauguració oficiosa del curs polític, el president del PP, el gallec Alberto Núñez Feijóo, va formular una exigència a Pedro Sánchez: la convocatòria d’un debat territorial al Senat. “Jo demano al president del govern que comparegui al Senat perquè puguem iniciar el curs polític amb un debat serè i assossegat sobre la situació territorial d’Espanya, i li ho demano formalment perquè atengui el fòrum i el moment adequats per parlar dels problemes d’Espanya, el Senat, la cambra territorial de les Corts, de la Constitució i de l’estat autonòmic. Compareguem-hi i concretem els models”, desafiava.

La vocació autonomista i de revitalitzar el Senat que ara de sobte exhibeix Feijóo coincideix amb la circumstància que el fet de no tenir escó al Congrés el deixa fora del focus com a líder de l’oposició en els debats importants, des del de política general del 12 de juliol –en què ell va ser present amb un escó per la gràcia de ser senador, però sense dret de paraula– fins al ple de convalidació del decret d’estalvi energètic de dijous passat en què el PP hi va votar en contra. En un acte a Cerdedo-Cotobade (Pontevedra) amb la plana major del partit i amb tots els barons i les baronesses, des de l’andalús Juanma Moreno fins a la madrilenya Isabel Díaz Ayuso, Feijóo va denunciar la influència que té ERC en la legislatura en una setmana en què Sánchez ha blindat la majoria de la investidura. “Espanya no està condemnada que Bildu i ERC dirigeixin la política de la nació que volen destruir”, va etzibar el líder gallec 48 hores després que el PP es desentengués del decret d’estalvi i que fos el vot dels republicans el que permetés que la gratuïtat dels abonaments de Rodalies i el complement de 400 euros a les beques siguin una realitat per a tots els ciutadans de l’Estat. En vista de la contradicció que són els independentistes els que milloren la vida de tots els espanyols davant l’escalada de preus i que el PP va votar sí al decret d’autònoms, Feijóo es queixa que Sánchez “sempre pacta amb el seu bloc, amb el que Podem anomena el «bloc de la majoria plurinacional»”.

Amb Ayuso a primera fila, Feijóo advertia els seus davant Sánchez: “Espanya no està per egòlatres ni autoritarismes.”

LA FRASE

Espanya no està condemnada que Bildu i ERC dirigeixin la política de la nació que volen destruir
Alberto Núñez Feijóo
president del PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona