Política

Estats Units

La fiscalia ja ha revisat alguns documents de l’escorcoll a la mansió de Trump

Es tracta de materials que potencialment poden contenir informació coberta per la relació advocat-client

Una jutgessa federal es mostra inclinada a designar un pèrit independent que supervisi el registre, tal com demana l’expresident

El departament de Justícia dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha comunicat aquest dilluns a una jutgessa federal que ja ha completat la revisió de documents que van ser extrets durant l’escorcoll a la casa de l’expresident Donald Trump a Mar-a-Lago (Florida) que possiblement continguin informació coberta pel privilegi advocat-client.

L’escrit de la fiscalia dels EUA arriba després que, a través d’una ordre preliminar emesa el cap de setmana, la jutgessa federal Aileen Cannon es mostrés inclinada a la designació d’un pèrit independent que supervisi el registre realitzat el 8 d’agost per agents de l’Oficina Federal d’Investigació (FBI) a la residència de Trump al sud de Florida, tal com ha sol·licitat l’expresident.

En l’escrit presentat avui davant una cort federal de Florida, el departament de Justícia assenyala que abans de l’ordre preliminar de dissabte, un equip especial va identificar “un conjunt limitat de materials que potencialment contenen informació privilegiada”, la revisió dels quals ja ha acabat i ara i està en procés d’“abordar possibles disputes de privilegis”.

En el seu escrit, Justícia avança que oferirà més informació durant la setmana i també respon altres qüestions plantejades per la magistrada.

La jutgessa ha citat les dues parts a una audiència el pròxim dijous en la cort federal de West Palm Beach per analitzar la demanda presentada per Trump, el qual ha sol·licitat la designació d’un pèrit independent per supervisar el cas del registre a la seva casa de Mar-a-Lago.

A través de la seva advocada Lindsey Halligan, Trump ha sol·licitat un rebut més detallat del material comissat i la devolució de tot allò que no estigui inclòs en l’ordre judicial que va autoritzar l’escorcoll, efectuat el passat 8 d’agost i durant el qual l’FBI va recuperar documents classificats.

La fiscalia va fer pública el passat divendres una versió editada i amb trams ocults del document que conté els arguments que van justificar el registre a la casa de l’expresident.

Segons es desprèn d’aquesta “declaració jurada”, la motivació del registre va ser la descoberta mesos enrere de documents classificats, alguns d’ells amb informació de “màxim secret”, en caixes que havien estat a Mar-a-Lago, la residència i club social de Trump, i que van ser retornades al gener d’aquest any als Arxius Nacionals.

Cap espai de la mansió està autoritzat per emmagatzemar material classificat, segons es llegeix en el document difós de forma parcial amb les justificacions de l’FBI per al registre de l’habitatge. També apunta que hi ha “causa probable per creure que es trobarà evidència d’obstrucció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia