Política

Estats Units

Trump amplia el seu equip legal en el cas de l’escorcoll a la seva mansió

L’expresident fitxa Chris Kise, que va ser procurador general de Florida

Bregat en causes polítiques, el lletrat ha guanyat quatre casos al Suprem dels EUA

L’expresident dels Estats Units d’Amèrica (EUA) Donald Trump ha incorporat l’advocat Chris Kise a l’equip legal que el representa en el cas per l’escorcoll a la seva residència de Mar-a-Lago (Florida). Kise va ser procurador general de Florida i és proper al governador d’aquest Estat, Ron DeSantis, segons mitjans dels EUA.

Definit com un gran litigant bregat en causes polítiques, Kise ha guanyat quatre casos davant del Tribunal Suprem dels EUA i diversos més davant el suprem de Florida. A més, ha format part de l’equip de transició de DeSantis i del seu predecessor en la governació estatal, l’actual senador per Florida Rick Scott.

Segons el canal NBC News, Kise podria exercir d’advocat representant de l’expresident en una cort federal de Florida dijous vinent, el dia que la magistrada Aileen Cannon ha citat les dues parts per escoltar els arguments sobre la possible designació d’un pèrit independent que supervisi els documents extrets durant el registre.

A començaments de la passada setmana, Trump va sol·licitar en una cort federal de Florida la designació d’un pèrit independent per supervisar el registre del passat 8 d’agost a Mar-a-Lago, la mansió d’hivern de l’expresident (2017-2021).

Trump també demana un rebut més detallat del material comissat i la devolució de tot allò que no estigui inclòs en l’ordre judicial que va autoritzar l’escorcoll, en el qual l’FBI va recuperar documents classificats.

La jutgessa ha comunicat el cap de setmana la seva intenció “preliminar” de designar un pèrit que supervisi els documents retirats durant el registre i ha donat de termini fins aquest dimarts perquè el departament de Justícia respongui a la petició de Trump.

La fiscalia dels EUA va informar dilluns en un escrit presentat al tribunal que ja ha completat la revisió d’“un conjunt limitat de materials que potencialment contenen informació privilegiada advocat-client”, i que ara està en procés d’“abordar possibles disputes de privilegis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona