Política

La vetlla de Gorbatxov serà al mateix lloc que els principals líders soviètics

La capella ardent s’instal·larà a la Sala de les Columnes de la Casa dels Sindicats de Moscou

Després serà enterrat al cementiri de Novodévitxi, on reposa la seva dona Raïssa

L’últim comiat del qui fou el darrer líder de la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS), Mikhaïl Gorbatxov, mort ahir dimarts, es farà aquest dissabte i la vetlla es farà a la Casa dels Sindicats de Moscou, reservada a personalitats il·lustres i on van ser vetllats el principals dirigents soviètics, segons ha informat avui la seva filla, Irina.

“L’enterrament serà dissabte al cementeri de Novodévitxi i la capella ardent serà instal·lada a la Sala de les Columnes de la Casa dels Sindicats”, ha anunciat Irina Virganskaia.

Construïda al segle XVIII i saló de ball a l’època tsarista, l’edifici va ser assignat al Consell Central dels Sindicats de Moscou després de la Revolució de 1917. Coneguda a partir d’aleshores com la Casa dels Sindicats, va acollir esdeveniments estatals importants com els congressos i conferències del Partit Comunista, així com cerimònies de lliurament de premis estatals i concerts de música clàssica i popular.

També s’hi van celebrar els funerals d’Estat dels principals líders soviètics i altres destacats dirigents comunistes. La Sala de les Columnes va allotjar la capella ardent de Vladímir Lenin, Iòssif Stalin, Leonid Bréjnev, Konstantín Txernenko, Iuri Andrópov i Mikhaïl Súslov, abans de ser enterrats a la necròpoli de la muralla del Kremlin, a la Plaça Roja de Moscou.

Als anys 30 la Casa dels Sindicats també va ser l’escenari dels anomenats Judicis de Moscou, que van servir a Stalin per purgar el partit de qualsevol possible oposició a la seva figura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia