Política

El ple de Quart aprova l’estudi per rehabilitar la llera dels rius Celrè i Onyar

El projecte té l’objectiu d’incorporar els espais a la vida dels veïns

Tindria un cost d’uns 500.000 euros i s’executaria en tres trams entre el 2024 i el 2026

El ple de l’Ajuntament de Quart va aprovar ahir l’avantprojecte que haurà de servir per transformar i rehabilitar la llera dels rius Celrè i Onyar al seu pas pel nucli urbà per “incorporar-los” a la vida del municipi. “Estem acostumats a viure d’esquena al riu, però amb aquest projecte volem que els veïns incorporin el riu a la seva vida”, va explicar l’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez.

L’avantprojecte, que porta per nom Estudi paisatgístic per establir una infraestructura verda multifuncional, preveu fer el riu “accessible a tots” i convertir el parc fluvial en el “major equipament públic” de Quart. A la vegada, aquest nou “camí fluvial” serviria d’alternativa a la “sobrefreqüentada” via verda de Sant Feliu a Girona, tal com s’explica en l’estudi, que ha estat redactat per l’equip de l’arquitecte Martí Franch.

L’alcalde de Quart va explicar que el projecte definitiu s’executaria per trams. El primer, el més senzill i barat de dur a terme, aniria des del Museu de la Terrissa fins a la nau de l’antiga Thalman; el segon, del pont de la carretera de Girona fins al museu, i el tercer, des del pont de la carretera fins a la zona darrere del supermercat Spar.

El projecte tindria un cost aproximat de 500.000 euros i la seva execució total, que es faria entre el 2024 i el 2026, dependrà del finançament aconseguit. En aquest sentit, Gutiérrez va explicar que el consistori demanarà acollir-se als fons Feder.

La polèmica del museu

En l’estudi es fa referència a la reconversió del Museu de la Terrissa que prepara el consistori. En la documentació hi apareix rebatejat amb el nom de Centre Cultural de la Terrissa i s’hi detalla que inclourà la biblioteca, un bar i una terrassa al jardí, just al costat del Celrè. El tancament provisional del museu ha estat els últims dies motiu de debat per les diferències entre l’equip de govern i l’Associació de Terrissaires de Quart. Diumenge, l’entitat va denunciar a les xarxes socials que el projecte s’allunya més de la filosofia amb què va ser creat: “Un lloc amb finalitats culturals, on es guarda i exposa objectes pertanyents al món de l’art, patrimoni i cultura.” Per a l’entitat, el museu quedarà devaluat perquè l’espai expositiu es reduirà notablement. A més, el seu president, Eloi Mora, va alertar que l’estudi paisatgístic preveu el trasllat del forn que els terrissaires van construir al pati del museu en una plaça a l’altre costat del carrer. L’alcalde de Quart, però, va dir que es tracta d’un esbós provisional i que no es preveu tirar a terra el forn actual: “No tindria sentit tirar a terra una cosa que es va fer fa tres anys.” També va recordar que el projecte del nou centre cultural encara s’està redactant i es presentarà a final d’any.

LA FRASE

Aquest és un projecte d’intencions ambiciós que manté el museu com a epicentre
Carles Gutiérrez
ALCALDE DE QUART


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona