Política

La Itàlia de Viktor Orbán

Si guanya, l’extrema dreta italiana vol aplicar al país les polítiques antidemocràtiques del primer ministre d’Hongria

Meloni, candidata de les associacions ultraconservadores pro vida, ha sortit en defensa del seu soci hongarès

Les polítiques d’Orbán que Meloni i Salvini volen copiar tenen l’objectiu d’impedir “la raça mixta”

El Parlament Europeu va aprovar dijous una nova resolució que assegura que Hongria no és una democràcia, sinó que Viktor Orbán l’ha convertit en un “règim híbrid d’autocràcia electoral”. La Lliga i Germans d’Itàlia, com tota l’extrema dreta europea, inclosa Vox, van votar-hi en contra. Ahir, Giorgia Meloni va defensar indignada el soci hongarès. “És clar que és una democràcia, ha guanyat moltes eleccions!”, va dir a la ràdio pública, recorrent a una vella fal·làcia. Meloni sap bé què significa servir-se del mecanisme de la democràcia per carregar-se-la; arribar al poder per després blindar-s’hi, eliminar drets fonamentals decret per decret. Exacte: ho va fer Mussolini. El mateix que, segons va dir Meloni ja el 1996, “ha estat el millor polític que ha tingut Itàlia”.

Orbán és un referent d’èxit per a l’extrema dreta europea. Matteo Salvini i Meloni ja han dit que si guanyen volen copiar les seves “polítiques de família”. I què són? Per començar, tenen l’objectiu d’impedir “la raça mixta”, segons Orbán. Es basen en teories racistes anticientífiques amb arrels en el feixisme, reelaborades sota la forma de “teoria de la substitució”. Blindar fronteres i que els autòctons procreïn. També neguen els drets LGTBI –la família és només entre home i dona– i desincentiven que les dones estudiïn perquè, segons els últims informes dels assessors d’Orbán, les dones massa instruïdes procreen poc i intimiden els homes.

Un altre puntal és dificultar l’avortament. Hongria obligarà les dones a escoltar el batec del fetus abans d’avortar. Una “tortura psicològica” que en alguns llocs d’Itàlia també es duu a terme, segons van denunciar ahir ginecòlogues italianes i l’Esquerra-Verds.

Meloni tensa la corda de l’ambigüitat: diu que no té previst prohibir l’avortament, sinó “garantir el dret de les dones a no avortar”, aprofitant les escletxes de la llei existent. És a dir, continuar finançant de manera ingent associacions pro vida que formen part de la xarxa de l’integralisme religiós mundial, com Hazte Oír i el Congrés Mundial de les Famílies, que al seu torn patrocinen la candidatura de Meloni.

Germans d’Itàlia duu a les seves files els màxims exponents del moviment al país, com Maria Rachele Ruiu, candidata a la regió del Laci, que va celebrar la prohibició d’avortar en cas de greus malformacions del fetus a Polònia. Vol el mateix per a Itàlia.

Aquí el dret a l’avortament segur no està garantit. El 69% dels ginecòlegs són objectors (el 80% al Laci, el 88,4% a la Campània) i en algunes regions és gairebé impossible avortar. I això que la candidata de les associacions ultres pro vida encara no ha arribat al poder. Itàlia seguirà els passos d’Hongria?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona