Política

Rússia ataca amb míssils una central nuclear d’Ucraïna

“Rússia està posant en perill tothom. Hem d’aturar-la abans que sigui massa tard”, ha expressat el president ucraïnès, Volodímir Zelenski

Les tropes russes han llançat aquesta matinada un atac amb míssils contra el polígon industrial de la central nuclear Ucraïna del Sud, ha informat l’empresa estatal ucraïnesa Energoatom, que ha precisat que un dels projectils ha impactat a 300 metres dels reactors.

“Avui, 19 de setembre del 2022, a les 00.20 hores, l’exèrcit rus ha dut a terme un atac amb míssils contra el polígon industrial de la central nuclear Ucraïna del Sud”, assenyala el comunicat.

Segons l’empresa nuclear a 300 metres dels reactors s’ha registrat “una potent expansió”, l’ona expansiva de la qual ha danyat els edificis de la central nuclear i ha trencat més de cent finestres.

A més, una de les unitats hidràuliques de la central hidroelèctrica Oleksandrivska, que forma part del complex energètic Ucraïna del Sud, es va apagar i van caure, així mateix, tres línies elèctriques d’alta tensió.

Energoatom afegeix que actualment les tres unitats d’energia de la central, ubicada a la regió de Mykolaiv, es troben operant amb normalitat i destaca que “afortunadament no hi ha hagut víctimes entre el personal de la planta”.

L’empresa energètica adverteix que els “actes de terrorisme nuclear” comès per les tropes russes “amenacen el món sencer” i insta que s’aturin immediatament “per evitar un nou desastre”.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en comentar el bombardeig contra la zona industrial de la central nuclear Ucraïna del Sud.

“Els ocupants volien tornar a disparar, però han oblidat el que és una central nuclear. Rússia està posant en perill tothom. Hem d’aturar-la abans que sigui massa tard”, ha subratllat en un missatge a Telegram, recollit per l’agència Ukrinform.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia