Política

Robles demana no ser aliè a amenaces de Putin, que pot fer servir “qualsevol arma”

“Putin han de tenir molt clar que és una guerra que no guanyarà perquè tots els països, tant de la UE com de l’OTAN com del món occidental estem en contra d’aquesta guerra”, ha apuntat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha advertit avui els ciutadans, respecte a les amenaces del president rus Vladimir Putin, que “hi ha una situació al món en què res ens pot ser aliè” perquè s’ha demostrat “que pot utilitzar qualsevol arma, inclòs el tall de subministrament” de gas.

En declaracions als periodistes abans d’intervenir en la presentació a Sevilla del llibre “The limitations of Law o Armed Conflicts: New Means and Methods of Warfare”, Robles ha assenyalat que, en aquests moments, els ciutadans han de ser “absolutament solidaris” “ quan està havent-hi una guerra “a les portes d’Europa” i quan la gent “està morint en les condicions en què està morint”.

“Rússia té molt clar que qualsevol ingerència, qualsevol atac a qualsevol país de l’OTAN suposaria una agressió a tots els membres de l’OTAN en conjunt i, per tant, aquest statu quo espero que no es modifiqui. Crec que la situació és molt complicada i difícil”, ha assenyalat la ministra de Defensa.

Ha recordat que el panorama “està canviant” perquè hi ha unes amenaces “claríssimes” per part de Putin, en què “no ha descartat res”, de manera que el que està passant a Ucraïna és una guerra “d’especial crueltat”.

“Però dit això, Putin han de tenir molt clar que és una guerra que no guanyarà perquè tots els països, tant de la UE com de l’OTAN com del món occidental estem en contra d’aquesta guerra. I també ell sap perfectament que una agressió a l’OTAN és un pas qualitatiu que, sens dubte, entenem que no es produirà”, ha apuntat.

Després de recordar que hi ha una reunió de ministres de Defensa el dia 13 i 14 a Brussel·les, Robles ha dit que l’estratègia de l’OTAN segueix sent la mateixa: el suport “absolut i total” a Ucraïna i la no-intervenció perquè això no és una guerra entre Rússia i l’OTAN sinó “una invasió d’Ucraïna i per tant és entre Ucraïna i Rússia”,

Segons la ministra, els països de l’OTAN “donem suport i recolzarem fins al final” Ucraïna però “en cap cas” hi haurà una intervenció contra Rússia per part de països de l’Aliança



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia