Política

Aragonès confirma que parlarà diumenge amb Turull per intentar “trobar una sortida”

El president considera que la proposta de Junts “no està pensada per arribar a un acord”

El republicà qualifica d’“absolutament lamentable” la xiulada contra Forcadell a l’acte de les entitats

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, parlarà aquest diumenge amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, per intentar recosir la relació entre els dos socis del govern.

Aragonès ho ha confirmat durant l’entrevista emesa aquest dissabte a la nit a TV3, amb motiu del cinquè aniversari de l’1-O. El cap de l’executiu ha explicat que ja ha parlat amb Turull i que ho continuarà fent demà “per veure si és possible trobar una sortida”.

No obstant això, ha advertit que la proposta que li ha fet arribar Junts “no està pensada per arribar a un acord”, sinó per “justificar la seva posició actual”. El republicà ha criticat que l’escrit “situa les institucions de Catalunya per sota del Consell de la República” i “això no pot ser”. Aragonès ha insistit que tampoc no restituirà el seu vicepresident cessat, Jordi Puigneró, com li demana Junts.

En tot cas, ha assegurat que no preveu convocar eleccions avançades perquè creu que “el país no s’ho mereix”. També ha apuntat que no es mou “de la continuïtat del govern tal com està ara”.

El polític republicà ha defensat explorar la via del referèndum pactat ara que hi ha una nova majoria a l’Estat. Segons ell, “no hi perdrem temps ni suports, al contrari”. A més, ha recordat que es va presentar a les eleccions “defensant un procés de negociació amb l’Estat, i amb aquesta idea, vam ser la candidatura independentista més votada”.

Sobre l’acord de claredat que va proposar aquesta setmana al Parlament, ha argumentat que es tracta d’acordar un procediment democràtic que sigui reconegut per totes les parts. A més, ha assenyalat que si l’Estat s’hi nega demostrarà que Catalunya “està sotmesa”.

D’altra banda, el president ha lamentat la xiulada a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell  aquest dissabte a la tarda en l’acte unitari de les entitats a l’Arc de Triomf. Per Aragonès, ha estat “absolutament lamentable” i injust perquè Forcadell va estar més de tres anys a la presó i continua represaliada –inhabilitada- per haver estat la presidenta del Parlament durant l’1-O. “Em fa mal al cor veure això”, ha manifestat Aragonès, que ha demanat “deixar enrere l’agror”. No obstant això, s’ha mostrat “convençut” que els xiulets no reflecteixen l’actitud de la majoria dels assistents l’acte.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia