Política

estat espanyol

El PSOE i Unides Podem arriben a un acord sobre pressupostos

Pedro Sánchez i Yolanda Díaz formalitzaran el pacte aquest matí

El PSOE i Unides Podem han tancat aquesta matinada, després d’intensos dies de negociacions, un acord per aprovar el projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat, segons han informat les dues parts. Les principals novetats inclouen una ajuda de gairebé universal de 100 euros per mares amb fills de zero a tres anys –fins ara l’ajuda només era per a mares treballadores– i una millora substancial en les prestacions per desocupació, segons van pactar aquest estiu. És el tercer pressupost del govern de coalició. L’acord es formalitzarà aquest dimarts en una reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz. Posteriorment, serà sotmès al Consell de Ministres per a la seva aprovació. El PSOE i Unides Podem confien a aprovar els comptes per l’any vinent amb els suports habituals del PNB, ERC, Més País, Compromís i EH Bildu.

El projecte de pressupostos té un clar contingut social. De fet, incorporarà la “més gran despesa social de la història” per reforçar l’estat del benestar, garanteix el poder adquisitiu dels pensionistes i busquen millorar les condicions laborals i salarials dels treballadors públics, segons han informat les parts. Les mateixes fonts han indicat que algunes de les partides que es veuran reforçades amb aquest projecte són les de sanitat i especialment l’atenció primària; la d’educació, dependència o la de beques. Finalment, els comptes incorporaran fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per orientar l’economia espanyola cap a un model “més digital, més verd i més productiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia