Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El líder de Crimea diu que la reparació del pont portarà “un mes i mig”

El líder prorús de Crimea ha avançat que quatre vaixells començaran a operar aquest dimarts per a facilitar el trasllat a través de l’estret de Kertx

El líder prorús de Crimea, Serguei Aksiónov , ha pronosticat aquest dilluns que la reparació del pont, danyat en una explosió de la qual el Kremlin acusa Ucraïna, portarà aproximadament “un mes i mig”. “Ja estem treballant. Espero que no hi hagi obstacles en el camí i el fem en el termini més curt possible”, ha dit a la televisió pública.

Aksiónov ha predit també que el 16 d’octubre es podrà reprendre ja el trànsit rodat per als camions a través d’aquest pont, que uneix el continent rus i l’annexionada península ucraïnesa. Pel que fa als cotxes particulars, ha estimat en una hora com a màxim el temps d’espera a causa de l’explosió ocorreguda el dissabte en el pont de 19 quilòmetres.

Aksiónov també ha avançat que quatre vaixells començaran a operar el dimarts per a facilitar el trasllat a través de l’estret de Kertx , que separa les mars Negre i Azov.

Al seu torn, el viceprimer ministre rus, Marat Jusnullin, ha avançat que els danys soferts pels pilars del pont seran esmenats a la fi d’aquesta setmana i que, amb aquesta fi, els operaris treballen les 24 hores del dia.

A més, Jusnullin ha assegurat que el govern rus està buscant una alternativa per al transport de mercaderies a través dels territoris annexionats del sud d’Ucraïna, les regions de Kherson i Zaporíjia. La ruta alternativa al pont té uns 359 quilòmetres de llarg, dels quals 180 estan ja sent reparats pel ministeri de Transport de Rússia.

Un dels objectius de la campanya militar russa a Ucraïna va ser precisament crear un corredor terrestre entre territori rus i la península, que depèn per a la seva subsistència del cereal, l’aigua i l’energia elèctrica del sud d’Ucraïna.

El pont, el més llarg d’Europa i declarat objectiu militar per Kíiv, va ser inaugurat en 2018 pel mateix president rus, Vladímir Putin, al volant d’un camió Kamaz.

El president rus, després de reunir-se amb el Consell de Seguretat de Rússia, ha amenaçat amb nous bombardejos contra infraestructures civils ucraïneses si es repeteixen els atacs contra el que considera territori nacional per part de Kíiv, qui no ha assumit ni negat l’autoria de l’atac contra el pont.

Sobre aquest tema, Aksiónov ha expressat avui la seva confiança que prossegueixin en els pròxims dies els bombardejos massius, qualificats d’“escalada inacceptable” per l’ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia