Política

itàlia

Meloni avisa Berlusconi que no accepta “extorsions” i tiba la crisi

L’exprimer ministre s’ha mostrat irritat pel repartiment de poder amb els seus socis

La líder dels ultradretans Germans d’Itàlia, Giorgia Meloni, guanyadora de les eleccions, ha avisat aquest divendres al seu soci de coalició Silvio Berlusconi que no acceptarà “extorsions”, enmig de tensions entre tots dos per les negociacions per a formar govern.

“Li faltava només un punt: que no accepto extorsions”, s’ha despatxat davant els mitjans la política romana, que com a guanyadora de les eleccions generals espera l’encàrrec de formar govern per part del cap de l’Estat, Sergio Mattarella.

Meloni aspira a governar amb els seus socis de la coalició de dretes, el conservador Berlusconi i l’ultradretà Matteo Salvini, el cap de la Lliga, però en els últims dies ha mostrat desavinences amb el primer.

El magnat i ex primer ministre s’ha mostrat irritat pel repartiment de poder fins ara, ja que Meloni ha col·locat com a president del Senat a la seva mà dreta, Ignazio La Russa, i Salvini en la Cambra de diputats al seu, Lorenzo Fontana.

Durant la sessió que havia de designar al president de la Cambra alta, Berlusconi va deixar veure un quadern amb anotacions en el qual es llegia: “Giorgia Meloni: un comportament obstinat, prepotent, arrogant i ofensiu”. “És una amb la qual no es pot acordar”, acabava Berlusconi en la seva llibreta, en una imatge captada per les cambres.

El seu empipament respon al repartiment de carteres en el qual Meloni, la més votada, treballa per al seu futur Executiu, perquè aquesta no vol donar cap ministeri a la protegida de Berlusconi, Lícia Ronzulli.

Amb aquest estira-i-arronsa, la coalició de dretes està travessant les seves primeres divisions, abans fins i tot d’arribar al poder.

Amb el Parlament ja constituït, Mattarella haurà d’iniciar la ronda de consultes per a formar govern en els pròxims dies, previsiblement la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia