Política

REGNE UNIT

Caos entre les files dels conservadors en una votació sobre el ‘fracking’

Un diputat laborista ha acusat dos ministres de pressionar companys seus perquè no accedissin al passadís per votar en contra del govern

Quaranta diputats ‘tories’ s’han absentat de la cambra

El govern de la primera ministra britànica, Liz Truss, ha guanyat aquest dimecres una controvertida votació a la Cambra dels Comuns sobre la hidrofractura hidràulica en que s’han viscut escenes caòtiques i ha derivat en acusacions de coaccions per evitar una rebel·lió entre els conservadors.

Els tories s’han imposar per un ampli marge de 96 vots (326 davant 230) i han desestimat una esmena proposada per l’oposició laborista per impedir que el govern torni a permetre el fracking al Regne Unit.

Tot i que cap diputat conservador ha votat en contra del seu propi Executiu, 40 s’han absentat de la cambra, entre ells la primera ministra, i les escenes que s’han viscut als passadissos del Parlament durant la votació han reflectit les turbulències que travessa el govern de Truss.

Un diputat de l’oposició laborista, Chris Bryant, ha fet esclatar la polèmica en assegurar que dos ministres, Jacob Rees-Mogg, titular d’Empreses, i Therese Coffey, de Sanitat, han pressionat els seus coreligionaris perquè no accedissin al passadís per votar en contra del govern.

El laborista ha assegurat que un conservador, Alex Stafford, ha arribat a patir una agressió “física” per impedir que seguís endavant, si bé el tory ha assegurat que la topada s’ha limitat a una “conversa franca i robusta”.

El també conservador Charles Walker ha titllat d’“inexcusables” les escenes que s’han viscut al Parlament.

“Això és una absoluta desgràcia. Havent estat diputat durant més de 17 anys, sense haver estat mai ministre i havent estat lleial la major part del temps, crec que això és un desastre i una desgràcia”, ha afirmat.

Rees-Mogg, per la seva banda, ha declarat que no ha vist “cap assetjament” als diputats conservadors. “Només he vist que hi ha hagut discussions sobre el vot que s’estava portant a terme, això és el que passa normalment”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia