Política

itàlia

Meloni es distancia de la manifestació davant la tomba de Mussolini

La primera ministra italiana va ser preguntada per la marxa convocada per commemorar el centenari de la marxa dels “camises negres” a Roma

La primera ministra italiana i líder de l’ultradretana Germans d’Itàlia, Giorgia Meloni, es va distanciar de la manifestació d’aquest diumenge en Predappio (centre d’Itàlia), la localitat natal i on des de 1957 està enterrat Benito Mussolini, per a commemorar el centenari de la Marxa sobre Roma, que va suposar l’inici del règim feixista.

“Políticament és una cosa llunyana per a mi d’una manera molt significativa”, va dir Meloni quan se li va preguntar sobre aquesta manifestació en la seva primera roda de premsa, després de l’aprovació d’algunes mesures en el consell de ministre.

La pregunta era sobre si es prendrien mesures davant aquesta mena de manifestacions, com s’ha fet contra les ‘raves’, festes il·legals, a les quals el ministre de l’Interior, Matteo Piantedosi, va justificar que “són coses completament diferents, Predappio és un esdeveniment que se celebra des de fa molts anys. Mentre que en aquest cas va ser l’amo del terreny qui va denunciar la ‘rave’”.

Piantedosi va explicar que l’organització de la marxa dels feixistes en Predappio és “gestionada amb les normes d’ordre públic”.

Alguns membres de l’oposició com el president del Moviment 5 Estrelles (M5S), Giuseppe Conte, havien demanat explicacions al govern de Meloni per aquesta celebració de la Marxa de Roma en la qual es van veure salutacions romanes i es van sentir càntics feixistes.

Van ser prop de 2.000 persones les que van acudir diumenge a Predappio per a commemorar el centenari de la Marxa sobre Roma, el 28 d’octubre de 1922, en un acte organitzat pel president dels Arditi di Ravenna, Mirco Santarelli, entre ells, hi havia un grup d’espanyols, arribats des de Valladolid, amb la bandera de la Falange, segons va informar la besneta del Duce, Orsola Mussolini, que va agregar: “Amb Espanya, i amb Franco, hi ha sempre una gran relació”.

Aquesta és una de les tres dates a l’any en les quals la família obre la cripta de Mussolini, qui va ser ajusticiat en 1945 després de ser capturat per la resistència italiana, les altres són el 28 d’abril (mort del Duce) i el 29 de juliol (el seu naixement en 1883).

En la marxa dels “camises negres” en Predappio encara que es va demanar que no es fes la salutació feixista, va haver-hi molts que el van fer a l’arribada de la marxa a la tomba del dictador i es van comptar cançons com “Carita negra” de la tradició feixista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia