Política

ALEMANYA

L’Estat alemany pagarà les factures del gas del desembre dels consumidors

L’executiu d’Olaf Scholz ha aprovat la mesura avui en Consell de Ministres

Amb un cost aproximat d’uns 9.000 milions d’euros, es preveu que particulars i petites empreses es beneficiïn de laj’ut

L’Estat alemany assumirà les despeses de les factures del gas del mes de desembre dels consumidors, segons l’ajuda aprovada aquest dimecres pel govern en consell de ministres amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisi energètica.

“Els clients de gas no hauran de pagar la quota del desembre. L’Estat assumeix els costos”, ha anunciat el canceller, Olaf Scholz, al seu compte de Twitter.

El portaveu, Steffen Hebestreit, ha explicat durant una conferència de premsa a Berlín que compta que el Parlament doni el vistiplau la setmana que ve a aquesta mesura, que segons mitjans alemanys tindrà un cost aproximat d’uns 9.000 milions d’euros.

L’ajut beneficiarà particulars i petites empreses encara que només notaran el seu efecte de manera immediata aquells que tinguin contractes directes amb els proveïdors de gas, als quals no hauran d’abonar la quota del desembre.

Per a la resta dels consumidors, que paguen el gas, per exemple, a través d’un import fix com a part dels contractes de lloguer, l’ajuda tindrà efecte a partir de mitjans de l’any que ve.

Serà aleshores quan, en el moment de rebre dels seus arrendadors la liquidació final de les despeses corresponents al 2022, obtindran un abonament a compte per l’import corresponent al consum del desembre.

La mesura aprovada avui constitueix la primera fase de la proposta presentada el mes passat per una comissió d’experts per alleujar l’impacte de la crisi energètica.

El segon pas, que el govern pretén implementar a partir del febrer o el març de l’any que ve, és la introducció d’un fre als preus de l’electricitat i del gas, a través de la subvenció d’un contingent d’al voltant del 80% del consum habitual dels clients, que es mantindrà a un preu fix.

Hebestreit ha afirmat que aquest dimecres tindrà lloc una “sessió important” a l’hora de tirar endavant aquesta segona mesura, en referència a una reunió del canceller amb els líders regionals, i ha recalcat que l’executiu treballa “sota pressió” per aconseguir la seva aprovació al més aviat millor possible.

Tots aquests ajuts es finançaran a través d’un pressupost extraordinari conegut com a Fons d’Estabilització que serà dotat abans de finals d’any de 200.000 milions d’euros per ser invertits d’aquí al 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia