Política

Un dirigent prorús anticipa la retirada de les tropes russes de Kherson

El vicegovernador de la regió instal·lat per Rússia, Kiril Stremoúsov, afirma que les tropes del Kremlin hauran de marxar al marge esquerre del Dnièper

El vicegovernador de la regió de Kherson instal·lat per Rússia, Kiril Stremoúsov, ha afirmat avui que les tropes russes hauran “el més probable” de marxar al marge esquerre del Dnièper, a la riba oposada on està situada la ciutat de Kherson, la capital regional.

“El més probable és que les nostres unitats marxin a la part de Kherson que es troba al marge esquerre”, ha dit el polític prorrús en declaracions a la televisió russa.

Ha insistit que tots els habitants que encara no han pogut sortir de Kherson, l’única capital regional que l’exèrcit rus ha aconseguit capturar en més de vuit mesos de campanya militar a Ucraïna, “han de marxar com més aviat millor”.

Les declaracions de Stremoúsov coincideixen amb la publicació a lesv xarxes socials d’imatges de la seu de l’administració regional de Kherson sense la bandera russa, que onejava a dalt del frontis des del març passat.

“La vida a la ciutat de Kherson continua. No hi ha problemes amb els aliments. No cessen els intents (de les forces ucraïneses) de trencar les línies defensives”, ha escrit el vicegovernador designat per Moscou al seu compte de Telegram.

Davant l’avenç de les tropes ucraïneses a la regió de Kherson les seves autoritats prorruses van decretar primer l’evacuació de la població civil del territori regional que es troba al marge dret del Dnièper, mesura que aquest dilluns va ser estesa a una franja de 15 quilòmetres llarg de la riba esquerra del riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia