Política

MIGRACIÓ

Meloni qualifica d’“agressiva” la reacció francesa al rebuig italià a acollir els migrants de l’Ocean Viking

La primera ministra italiana ha demanat que “es construeixi una solució europea” al problema migratori

La primera ministra italiana, la ultradretana Giorgia Meloni, ha qualificat avui d’“agressiva” i “desproporcionada” la reacció de l’Estat francès després que Itàlia rebutgés l’acollida dels 234 migrants a bord d’un vaixell humanitari que han desembarcat en aquest país i ha demanat que “es construeixi una solució europea” al problema migratori.

“L’Ocean Viking que avui ha atracat en un port francès, és la primera nau d’una ONG que ha atracat mai a França i porta 234 migrants, cosa que ha generat una reacció molt dura respecte a una nació, Itàlia, que des del començament de l’any ha fet entrar gairebé 90.000 migrants al seu territori nacional”, ha dit Meloni en una roda de premsa a Roma

L’arribada a Estat francès de l’Ocean Viking, que ha atracat aquest divendres a la base naval francesa de Toló (sud-est), ha generat un conflicte entre París i Roma pel rebuig del govern italià, i l’executiu francès ha reaccionat amb mesures contra Itàlia, entre les quan hi ha reforçar els controls fronterers i suspendre “amb efecte immediat” l’acord de relocalitzacions de la UE.

Meloni ha insistit que la reacció francesa és “incomprensible” i ha dit que “no li semblava just” parlar de la poca solidaritat d’Itàlia a la UE, quan de tots els migrants arribats a Itàlia aquest any només s’havien dut a terme 116 reubicacions, 38 a l’Estat francès.

“Alguna cosa no funciona” quan el que “molesta” és que Itàlia “no sigui l’únic port de desembarcament per a migrants del Mediterrani” perquè “això no està escrit en cap acord”, ha dit després de ser preguntada sobre el tema en una roda de premsa convocada per explicar l’últim decret del govern amb ajudes per l’encariment de l’energia.

El mateix dia que “França acollia 234 persones, en desembarcaven 600 persones” a Itàlia, ha assegurat, insistint que l’“agressiva reacció francesa” és “la demostració que la migració a Europa no pot seguir com fins ara”.

“No crec que hàgim de discutir cada cop amb França, Grècia, Espanya... L’única solució comuna, i ho vaig parlar amb Macron, Alemanya i la UE, és la defensa de les fronteres exteriors de la UE, bloquejant les sortides, obrint centres. Hem gastat milions d’euros per ajudar Turquia” i ha emfatitzat: “Demano que es construeixi una solució europea”.

Després d’assegurar que “hi haurà nous procediments” legals del govern en matèria migratòria, ha afegit: “A Europa tots tenim els mateixos drets” i ha considerat que la UE no decidirà una resposta “dramàtica” contra Itàlia, com ha demanat París, perquè l’important és “comprendre la qüestió i prendre iniciatives al Consell Europeu”

“El problema és com afrontarà Europa aquesta matèria, que pot ser aïllant Itàlia, però crec que el millor seria aïllar els traficants de persones”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona