Política

Netanyahu ja pot començar les gestions per formar govern

Es preveu que la seva nova coalició serà la més dretana de la història d’Israel

El president israelià, Isaac Herzog, va encarregar, ahir, a l’exprimer ministre Benjamin Netanyahu la formació d’un govern, que es preveu que serà el més a la dreta de la història de l’estat jueu, i que el tregui del bloqueig polític que viu des de fa quatre anys. Netanyahu tindrà ara 28 dies per formar la seva coalició governamental, que inclouria dos partits ultraortodoxos i Sionisme Religiós, una aliança de formacions d’extrema dreta conegudes per la seva retòrica antiàrab i postures supremacistes jueves, ultranacionalistes, xenòfobes i homòfobes.

L’encàrrec d’Herzog arriba enmig d’un context de preocupació entre l’oposició –que estarà liderada per l’actual primer ministre en funcions, Yair Lapid– sobre possibles reformes judicials per part del nou govern que amenacin l’estat de dret i ajudin Netanyahu en el judici per corrupció vigent en contra seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia