Política

Pròxim Orient

Dues explosions a Jerusalem deixen almenys un mort i més d’una dotzena de ferits

Els artefactes han esclatat a dues parades d’autobús en accessos a la ciutat en plena hora punta

Les autoritats creuen que es tracta d’una acció terrorista, la primera d’aquestes característiques en anys

Almenys una persona ha mort i més d’una dotzena han resultat ferides aquest dimecres en dues explosions a dues parades d’autobús a Jerusalem, segons informen mitjans locals. Les autoritats consideren l’incident com un atac terrorista.

La primera explosió s’ha produït poc després de les set del matí, en hora punta, al barri de Givat Shaul, a l’entrada oest de la ciutat. Segons The Times of Israel, una dotzena de persones han resultat ferides en aquest primer atac, quatre de les quals en estat crític. Una de les víctimes ha mort més tard en un hospita.

Uns minuts més tard, cap a dos quarts de vuit, s’ha produït una segona detonació en una parada d’autobús de la colònia de Ramot, al Jerusalem est ocupat, a prop d’un altre dels accessos a la ciutat. Tres persones han resultat ferides lleus per la metralla i quatre més han estat ateses per atacs d’ansietat.

Un total de catorze persones han estat evacuades a l’hospital per rebre tractament mèdic, segons han informat fonts del serveis d’emergències i la Policia d’Israel.

Les forces de seguretat s’han desplegat als dos escenaris per recollir evidències i testimonis. Segons les investigacions preliminars, els artefactes explosius haurien estat deixats en bosses. La policia busca ara possibles sospitosos en les àrees afectades.

Les autoritats creuen que les accions responen a una atac “terrorista” coordinat, el primer d’aquestes característiques a Jerusalem des del final de la Segona Intifada. “Aquest és un tipus d’atac que feia molts anys que no vèiem”, ha manifestat el comissari de la policia Kobi Shabtai, que ha apuntat que hi podria haver almenys dos implicats.

Shabtai ha avançat que cada autobús de la ciutat serà inspeccionat per la policia. Tots els gossos especialitzats en la detecció d’explosius de la policia d’Israel seran mobilitzats per cercar artefactes.

El primer ministre sortint, Jair Lapid, ha convocat una reunió de seguretat per abordar la situació.

Cap facció palestina ha reivindicat fins ara l’autoria dels presumptes atemptats. No obstant això, el grup islamista Hamàs ha celebrat l’atac. “Felicitem el poble palestí i el poble a la ciutat ocupada de Jerusalem per l’heroica operació”, ha afirmat l’organització en un comunicat. Hamàs ha assegurat que aquest incident és “resultat dels crims de l’ocupació [israeliana] i els colons”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia